Snelle wok met kippendij, paprika, komkommer en sperzieboontjes

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Kippendijfilet in een marinade van milde mosterd, citroensap en gembersiroop. Deze worden gebakken in een wok met sperziebonen, paprika en komkommer en gegarneerd met licht geroosterde cashewnoten en bladpeterselie en geserveerd op rijst.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. VOOR DE MARINADE

Benodigdheden

  • Wok
  • Vergiet
  • Snijplank
  • Mes

Bereiding

  1. Stap 1 Blancheer de schone sperzieboontjes 7 minuten in water met het stukje groente/kip bouillon blokje, giet af en spoel koud.
    1. sperziebonen 200 g
    2. groentebouillonblokje minder zout 0,25 st
  2. Stap 2 Meng de kipreepjes goed door de marinade en zet aan de kant.
    1. kipdijfilet 250 g
    2. milde mosterd 1,5 el
    3. citroensap 2 el
    4. gembersiroop 1,5 el
  3. Stap 3 Halveer de komkommer, haal de zaadjes eruit en snij in dunne boogjes.
    1. komkommer 0,5 st
  4. Stap 4 Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
    1. rijst 120 g
  5. Stap 5 Laat de gemarineerde kipreepjes goed uitlekken en BEWAAR DE MARINADE.
  6. Stap 6 Verhit de olie in de wok, voeg de reepjes kip toe en bak ze in circa 5 minuten bruin.
    1. olie 1 el
  7. Stap 7 Voeg de paprika toe en bak deze ook circa 5 minuten mee.
    1. paprika 0,5 st
  8. Stap 8 Voeg komkommer, boontjes en de marinade toe en bak enkele minuten mee. Proef voor de juiste bite.
  9. Stap 9 Verdeel de rijst over 2 (liefst voorverwarmde) borden en leg er het mengsel van de wok bovenop of ernaast.
  10. Stap 10 Top af met de cashewnoten en peterselie en geniet.
    1. cashewnoten 25 g
    2. peterselie 1 el
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Dit gerecht is snel klaar. Start met het koken van de rijst.

Ook lekker met licht geroosterde pinda's.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 215 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 6 februari 2025

Tip

Dit gerecht is snel klaar. Start met het koken van de rijst.

Ook lekker met licht geroosterde pinda's.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 550 kcal
Vetten 19.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 4.7 g
Koolhydraten 73.6 g
waarvan suikers 14.2 g
Vezels 5.4 g
Eiwitten 20.9 g
Zout 0.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account