Kippendijfilet in een marinade van milde mosterd, citroensap en gembersiroop. Deze worden gebakken in een wok met sperziebonen, paprika en komkommer en gegarneerd met licht geroosterde cashewnoten en bladpeterselie en geserveerd op rijst.
Dit gerecht is snel klaar. Start met het koken van de rijst.
Ook lekker met licht geroosterde pinda's.
Dit gerecht is snel klaar. Start met het koken van de rijst.
Ook lekker met licht geroosterde pinda's.
Dit wokgerecht is een prima keuze dankzij de ruime hoeveelheid groenten zoals sperziebonen en paprika, die zorgen voor vezels, vitaminen en mineralen. De kip levert de nodige eiwitten en de cashewnoten voegen gezonde onverzadigde vetten toe. Het enige minpunt is de gembersiroop in de marinade, die relatief veel toegevoegde suikers bevat. Om het gerecht nog gezonder te maken, zou je de siroop kunnen vervangen door verse gember en kunnen kiezen voor zilvervliesrijst in plaats van witte rijst voor extra vezels.
Energie | 550 kcal |
---|---|
Vetten | 19.7 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 4.7 g |
Koolhydraten | 73.6 g |
waarvan suikers | 14.2 g |
Vezels | 5.4 g |
Eiwitten | 20.9 g |
Zout | 0.9 g |
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept
kunnen toevoegen. Jammer van de mosterd. Is snel overheersend. Ik had milde mosterd. Groetjes Lidy en dankjewel voor je berichtje en je beoordeling