Snelle wok met kippendij, paprika, komkommer en sperzieboontjes

Heeft het gesmaakt?
3 (1 beoordeling)

Kippendijfilet in een marinade van milde mosterd, citroensap en gembersiroop. Deze worden gebakken in een wok met sperziebonen, paprika en komkommer en gegarneerd met licht geroosterde cashewnoten en bladpeterselie en geserveerd op rijst.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. VOOR DE MARINADE

Benodigdheden

  • Wok
  • Vergiet
  • Snijplank
  • Mes

Bereiding

  1. Stap 1 Blancheer de schone sperzieboontjes 7 minuten in water met het stukje groente/kip bouillon blokje, giet af en spoel koud.
    1. sperziebonen 200 g
    2. groentebouillonblokje minder zout 0,25 st
  2. Stap 2 Meng de kipreepjes goed door de marinade en zet aan de kant.
    1. kipdijfilet 250 g
    2. milde mosterd 1,5 el
    3. citroensap 2 el
    4. gembersiroop 1,5 el
  3. Stap 3 Halveer de komkommer, haal de zaadjes eruit en snij in dunne boogjes.
    1. komkommer 0,5 st
  4. Stap 4 Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
    1. rijst 120 g
  5. Stap 5 Laat de gemarineerde kipreepjes goed uitlekken en BEWAAR DE MARINADE.
  6. Stap 6 Verhit de olie in de wok, voeg de reepjes kip toe en bak ze in circa 5 minuten bruin.
    1. olie 1 el
  7. Stap 7 Voeg de paprika toe en bak deze ook circa 5 minuten mee.
    1. paprika 0,5 st
  8. Stap 8 Voeg komkommer, boontjes en de marinade toe en bak enkele minuten mee. Proef voor de juiste bite.
  9. Stap 9 Verdeel de rijst over 2 (liefst voorverwarmde) borden en leg er het mengsel van de wok bovenop of ernaast.
  10. Stap 10 Top af met de cashewnoten en peterselie en geniet.
    1. cashewnoten ongezouten 25 g
    2. peterselie 1 el
Heeft het gesmaakt?
3 (1 beoordeling)

Tip

Dit gerecht is snel klaar. Start met het koken van de rijst.

Ook lekker met licht geroosterde pinda's.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Lidy
Lidy
366 recepten
  • Donateur
  • 374 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 6 februari 2025

Tip

Dit gerecht is snel klaar. Start met het koken van de rijst.

Ook lekker met licht geroosterde pinda's.

Voedingswaarden

Per portie
7 / 10
Gezond, met een kanttekening

Dit wokgerecht is een prima keuze dankzij de ruime hoeveelheid groenten zoals sperziebonen en paprika, die zorgen voor vezels, vitaminen en mineralen. De kip levert de nodige eiwitten en de cashewnoten voegen gezonde onverzadigde vetten toe. Het enige minpunt is de gembersiroop in de marinade, die relatief veel toegevoegde suikers bevat. Om het gerecht nog gezonder te maken, zou je de siroop kunnen vervangen door verse gember en kunnen kiezen voor zilvervliesrijst in plaats van witte rijst voor extra vezels.

Energie 550 kcal
Vetten 19.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 4.7 g
Koolhydraten 73.6 g
waarvan suikers 14.2 g
Vezels 5.4 g
Eiwitten 20.9 g
Zout 0.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
20 mei 2025 om 20:13
Hoi Ria, goed idee om eens te maken met courgette. Gembersiroop had je nog wel
kunnen toevoegen. Jammer van de mosterd. Is snel overheersend. Ik had milde mosterd. Groetjes Lidy en dankjewel voor je berichtje en je beoordeling
Ria
20 mei 2025 om 18:42
3
Vanavond gemaakt, zou in het vervolg courgetteblokjes gebruiken in plaats van komkommer. Vond ook de mosterd nogal overheersend. De gembersiroop proefde ik niet wat wel jammer is. Had nochtans alles omgerekend voor 1 persoon.