Linguine Florentine

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Even aangebakken zalm, een sjalot met knoflook aanfruiten, champignons erbij en verder in gedeeltes de verse spinazie laten slinken. Verder wordt dit gerecht op smaak gebracht met room en wat vers geperst citroensap en peper en zout naar smaak. Als laatste de zalm erbij en geserveerd op linguine of spaghetti. Zalm en spinazie een gouden duo.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Mes
  • Pannetje
  • Hapjespan

Bereiding

  1. Stap 1 Zet alles klaar.
  2. Stap 2 Bak in een dun met olie ingewreven pannetje de zalm even aan beide kanten bruin. Trek met 2 vorken de stukken zalm in grove snippers en zet opzij. De zalm gaart straks in de saus.
    1. zalmfilet 2 st
    2. olie
  3. Stap 3 Verwarm de olie in een grote hapjespan of wok en fruit de gesnipperde sjalot en knoflook totdat ze geur afgeven.
    1. olie 1 el
    2. knoflook 2 teentjes
    3. sjalot 1 st
  4. Stap 4 Voeg de plakjes champignons toe en laat ze slinken.
    1. champignons 150 g
  5. Stap 5 Voeg in porties de spinazie toe. Laat al roerend slinken.
    1. spinazie 300 g
  6. Stap 6 Voeg de room, het citroensap peper en zout naar smaak en de snippers zalm toe.
    1. kookroom 200 ml
    2. citroen 0,5 st
    3. peper
    4. zout
  7. Stap 7 Laat even pruttelen, zodat de zalm kan garen. Kook ondertussen de linguine. Deze heeft slechts 4 minuten nodig. Giet af en verdeel over 2 voorverwarmde borden.
    1. linguine 120 g
  8. Stap 8 Leg er de inhoud van de pan bovenop en garneer voor de liefhebber met een schijfje citroen .
    1. citroen
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Florentine is een meisjesnaam en ook zijn er florentine koekjes. In kooktermen echter betreft deze naam een Italiaans gerecht, waar spinazie in verwerkt is.

Je kunt er ook voor kiezen om de pasta door alles in de wok te roeren en goed laten verwarmen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 88 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 4 februari 2025

Tip

Florentine is een meisjesnaam en ook zijn er florentine koekjes. In kooktermen echter betreft deze naam een Italiaans gerecht, waar spinazie in verwerkt is.

Je kunt er ook voor kiezen om de pasta door alles in de wok te roeren en goed laten verwarmen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 674 kcal
Vetten 34.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 12.2 g
Koolhydraten 61.4 g
waarvan suikers 10.7 g
Vezels 6.1 g
Eiwitten 34.9 g
Zout 0.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account