Galinhada Mineira - Heerlijke Braziliaanse rijst met kip en groenten

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Galinhada Mineira is een traditionele Braziliaanse eenpansmaaltijd afkomstig uit de staat Minas Gerais. Het gerecht combineert smakelijke ingrediënten zoals kip, rijst, groenten en specerijen tot een heerlijke en vullende maaltijd.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    50 min
  • Totaal
    55 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Benodigdheden

  • Dutch oven
  • Maatbeker

Bereiding

  1. Stap 1 Kruid de kip rondom met peper en zout. Verwarm olie op middelhoog vuur in een braadpan (Dutch Oven) van 5 of 6 liter.
    1. kipdijfilet 1.000 g
    2. peper
    3. zout
    4. olie 4 el
  2. Stap 2 Voeg de kip toe en bak tot deze rondom goed bruin is. Ongeveer 10 minuten. Verlaag het vuur, roer de kurkuma, annatto en paprikapoeder erdoor, gevolgd door knoflook, wortel en ui.
    1. gemalen kurkuma 0,5 tl
    2. annatto poeder 2 tl
    3. paprikapoeder 1 tl
    4. knoflook 5 teentjes
    5. wortel 1 st
    6. ui 1 st
  3. Stap 3 Breng eventueel op smaak met extra zout en bak al roerend tot de groenten zacht beginnen te worden. Ongeveer 5 minuten. Schraap eventuele bruine stukjes los van de bodem van de pan.
    1. zout
  4. Stap 4 Roer de rijst erdoor en bak tot het warm en goed bedekt is met olie en kruiden. Ongeveer 2 minuten.
    1. rijst 300 g
  5. Stap 5 Voeg nu de bouillon toe samen met erwten en maïs en schraap de zijkanten van de pan af om ervoor te zorgen dat alle rijstkorrels ondergedompeld zijn.
    1. kippenbouillon 500 ml
    2. diepvries doperwten 150 g
    3. maïs 150 g
  6. Stap 6 Breng aan de kook, dek af, verlaag het vuur en kook tot de vloeistof is opgenomen en de rijst net gaar is.
  7. Stap 7 Haal van het vuur, roer de bosuitjes erdoor en laat 10 minuten afgedekt staan.
    1. bosui 6 st
  8. Stap 8 Eet smakelijk!
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Restjes galinhada kunnen tot 5 dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast worden bewaard.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 180 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 30 januari 2025

Tip

Restjes galinhada kunnen tot 5 dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast worden bewaard.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 302 kcal
Vetten 17 g
waarvan verzadigde vetzuren 4 g
Koolhydraten 18 g
waarvan suikers 3 g
Vezels 2 g
Eiwitten 20 g
Zout 1.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account