Dijtjes in spinazie roomsaus

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

De dijtjes bakken, sjalot en knoflook in het overgebleven vet fruiten, de spinazie erbij laten slinken, kokosmelk toevoegen en laat maar ff lekker pruttelen. Dijtjes erbij en serveren met pasta of rijst. Een makkelijke maaltijd op een Lazy Sunday.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Pan
  • Snijplank
  • Mes
  • Knoflookpers

Bereiding

  1. Stap 1 Bestrooi de kippendijen met gemalen (4 seizoenen) of zwarte peper, gedroogde dille en een snufje zout.
    1. kipdijfilet 350 g
    2. peper
    3. gedroogde dille 1 tl
    4. zout
  2. Stap 2 Verhit de roomboter en bak de kippendijen op middelhoog vuur in ongeveer 10 minuten per kant (afhankelijk van de dikte) mooi bruin en gaar.
    1. ongezouten roomboter 1,5 el
  3. Stap 3 Haal ze uit de pan en zet apart.
  4. Stap 4 Fruit in het overgebleven vet de sjalot en knoflook in 2 minuten even aan. (voeg indien nodig iets boter toe)
    1. banaansjalot 1 st
    2. knoflook 1 teen
  5. Stap 5 Voeg de spinazie in porties toe en bak mee om te laten slinken.
    1. spinazie 300 g
  6. Stap 6 Voeg de kokosmelk toe en laat het geheel op een zacht vuurtje ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
    1. kokosmelk 250 ml
  7. Stap 7 Leg de laatste 2 à 3 minuten de kippendijen in de saus om door en door goed warm te laten worden.
  8. Stap 8 Serveer de dijen in spinaziesaus op de pasta of rijst liefst op voorverwarmde borden en geniet van een gemakkelijke, smakelijke maaltijd.
    1. pasta 120 g
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Hou je niet van kokosmelk? Kies dan voor kookroom.

Ik verwijder altijd het meeste vet van kippendijtjes, dat doet geen afbreuk aan de malsheid.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 138 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 26 januari 2025

Tip

Hou je niet van kokosmelk? Kies dan voor kookroom.

Ik verwijder altijd het meeste vet van kippendijtjes, dat doet geen afbreuk aan de malsheid.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 842 kcal
Vetten 55.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 36.2 g
Koolhydraten 59 g
waarvan suikers 6.8 g
Vezels 8 g
Eiwitten 31.7 g
Zout 0.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account