De dijtjes bakken, sjalot en knoflook in het overgebleven vet fruiten, de spinazie erbij laten slinken, kokosmelk toevoegen en laat maar ff lekker pruttelen. Dijtjes erbij en serveren met pasta of rijst. Een makkelijke maaltijd op een Lazy Sunday.
Hou je niet van kokosmelk? Kies dan voor kookroom.
Ik verwijder altijd het meeste vet van kippendijtjes, dat doet geen afbreuk aan de malsheid.
Hou je niet van kokosmelk? Kies dan voor kookroom.
Ik verwijder altijd het meeste vet van kippendijtjes, dat doet geen afbreuk aan de malsheid.
Dit gerecht is een redelijk gezonde keuze door de ruime hoeveelheid spinazie en de eiwitten uit de kip. De score is echter geen topper, omdat de combinatie van kokosmelk en roomboter zorgt voor veel verzadigd vet. Voor een gezondere maaltijd kun je kiezen voor light kokosmelk, de hoeveelheid boter halveren en het gerecht serveren met een volkoren graanproduct zoals zilvervliesrijst of volkorenpasta voor extra vezels.
Energie | 842 kcal |
---|---|
Vetten | 55.7 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 36.2 g |
Koolhydraten | 59 g |
waarvan suikers | 6.8 g |
Vezels | 8 g |
Eiwitten | 31.7 g |
Zout | 0.5 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept