Van een halve bloemkool en een kruimige aardappel maakte ik deze heerlijke bloemkoolsoep. De vulling van gebakken chorizo-kruimels met sjalot-snippers smaakte heerlijk in de soep. We hebben er heerlijk van gegeten.
Ik gebruikte een gedeelte van een hele Spaanse chorizo, dus geen plakjes chorizo
Ik gebruikte een gedeelte van een hele Spaanse chorizo, dus geen plakjes chorizo
Deze soep heeft een gezonde basis van bloemkool en aardappel, die zorgen voor een goede portie vezels en voedingsstoffen. De gezondheidsscore wordt echter naar beneden gehaald door de toevoeging van chorizo, een bewerkte vleessoort die rijk is aan verzadigd vet en zout. Ook het gebruik van een bouillontablet en smaakmakers als maggi draagt bij aan een hoog zoutgehalte, wat de soep minder gezond maakt dan deze op het eerste gezicht lijkt.
Energie | 204 kcal |
---|---|
Vetten | 6.8 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 2.3 g |
Koolhydraten | 29.9 g |
waarvan suikers | 4 g |
Vezels | 4 g |
Eiwitten | 7.7 g |
Zout | 3.6 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept