Heerlijke bloemkoolsoep met chorizokruimels

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Van een halve bloemkool en een kruimige aardappel maakte ik deze heerlijke bloemkoolsoep. De vulling van gebakken chorizo-kruimels met sjalot-snippers smaakte heerlijk in de soep. We hebben er heerlijk van gegeten.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de bloemkool en de aardappelstukjes gaar in water met een bouillontablet.
    1. bloemkool 0,5 st
    2. kruimige aardappelen 1 st
    3. bouillonblokje 1 st
    4. water 600 ml
  2. Stap 2 Bak de kleine stukjes chorizo knapperig en bruin in een droge koekenpan. Bak de sjalot-snippers mee.
    1. chorizo 50 g
    2. sjalot 1 st
  3. Stap 3 Pureer de soep glad met een staafmixer. Maak de soep op smaak met peper, zout en een paar druppels maggi-aroma of worcestersaus.
    1. peper
    2. zout
    3. maggi aroma
  4. Stap 4 Garneer de soep met het chorizo-kruim en de gehakte peterselie. (zie foto)
    1. peterselie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Ik gebruikte een gedeelte van een hele Spaanse chorizo, dus geen plakjes chorizo

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 49 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 22 januari 2025

Tip

Ik gebruikte een gedeelte van een hele Spaanse chorizo, dus geen plakjes chorizo

Voedingswaarden

Per portie
Energie 204 kcal
Vetten 6.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 2.3 g
Koolhydraten 29.9 g
waarvan suikers 4 g
Vezels 4 g
Eiwitten 7.7 g
Zout 3.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account