Spruitjes met shiitake en hoisinsaus

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

De spruitjes zijn kort gekookt. Gemengd met de gebakken shiitake en hoisinsaus. De combinatie met de hoisinsaus is erg lekker. De mihoen die ik erbij heb gemaakt is gebakken met lente-uitjes en sambal.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Pan
  • Hapjespan of grote koekenpan
  • Vergiet

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de spruitjes kort in water met zout. De spruitjes mogen niet te gaar worden omdat ze nog worden gebakken. Laat de spruitjes goed uitlekken in een vergiet.
    1. spruitjes 400 g
  2. Stap 2 Verhit de olie in een hapjespan of grote koekenpan. Bak hierin de shiitake bruin en krokant plm. 6 tot 7 minuten op een hoge warmtebron. Voeg de snippers sjalot en knoflook eraan toe en bak nog even mee.
    1. arachideolie 2 el
    2. shiitake 125 g
    3. sjalot 1 st
    4. knoflook 2 teentjes
  3. Stap 3 Kruid de shiitake met peper, zout, sambal en de hoisin-saus.
    1. peper
    2. zout
    3. sambal oelek 1 tl
    4. hoisinsaus 1 el
  4. Stap 4 Voeg de spruitjes eraan toe en bak de spruitjes mee tot ze goed warm zijn geworden.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Ik gebruikte nogal grote spruitjes die ik heb gehalveerd. Kleine spruitjes kun je zo gebruiken.

Ik heb de spruitjes opgediend met de mihoen. Is ook lekker met rijst of eiermie.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 57 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 22 januari 2025

Tip

Ik gebruikte nogal grote spruitjes die ik heb gehalveerd. Kleine spruitjes kun je zo gebruiken.

Ik heb de spruitjes opgediend met de mihoen. Is ook lekker met rijst of eiermie.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 148 kcal
Vetten 2.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.4 g
Koolhydraten 28.6 g
waarvan suikers 9.1 g
Vezels 9.6 g
Eiwitten 8.7 g
Zout 1.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account