Deze kabeljauw met grote garnalen is snel en gemakkelijk te maken en wordt op smaak gebracht met ui, rode peper, knoflook een blaadje laurier en een beetje witte wijn. De vis wordt even apart gebakken en later in de hete tomatensaus gegaard.
Voeg eventueel een beetje suiker toe.
Bij de garnalen die ik gebruik is het darmkanaal al verwijderd en vervolgens heel snel te pellen.
Voeg eventueel een beetje suiker toe.
Bij de garnalen die ik gebruik is het darmkanaal al verwijderd en vervolgens heel snel te pellen.
Dit recept is een smakelijke en relatief gezonde keuze. De kabeljauw en garnalen leveren hoogwaardige, magere eiwitten en de saus bevat een goede portie groenten dankzij de tomaten, ui en knoflook. Het is een complete maaltijd door de combinatie met pasta. Voor een nog gezondere variant zou je kunnen kiezen voor volkoren pasta voor extra vezels en het zoute bouillonblokje kunnen vervangen door verse kruiden of een zoutarme bouillon. Ondanks deze kleine aandachtspunten is het een voedzaam en gebalanceerd gerecht.
Energie | 599 kcal |
---|---|
Vetten | 18.1 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 2.8 g |
Koolhydraten | 63.8 g |
waarvan suikers | 9.5 g |
Vezels | 4.9 g |
Eiwitten | 32.4 g |
Zout | 1.5 g |
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept
Ik ga het van de week maken.
groeten Agnes