Kerstomatensaus met kabeljauw en grote garnalen

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze kabeljauw met grote garnalen is snel en gemakkelijk te maken en wordt op smaak gebracht met ui, rode peper, knoflook een blaadje laurier en een beetje witte wijn. De vis wordt even apart gebakken en later in de hete tomatensaus gegaard.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Hapjespan
  • Pan
  • Snijplank
  • Mes

Bereiding

  1. Stap 1 Bestrooi de kabeljauw met peper en een snufje zout en bestuif dun met bloem.
    1. kabeljauwfilet 2 st
    2. peper
    3. zout
    4. bloem
  2. Stap 2 Verhit 1 el olie in een kleine pan en bak de kabeljauw even aan beide kanten. Haal uit de pan en bak vervolgens de garnalen in de rest van de olie roze. Haal ook deze uit de pan.
    1. olie 1 el
    2. garnaal 10 st
  3. Stap 3 Verwarm de rest van de olie in een hapjespan en fruit de ui al roerend enkele minuten.
    1. olie 1 el
    2. ui 1 st
  4. Stap 4 Knijp er de knoflook boven uit, voeg de rode peper en het laurier blad toe en fruit het geheel enkele minuten.
    1. knoflook 1 teen
    2. rode chilipeper 1 st
    3. laurierblad 1 st
  5. Stap 5 Blus met de wijn, breng het geheel aan de kook en laat tot de helft inkoken.
    1. droge witte wijn 0,5 kopje
  6. Stap 6 Voeg de kerstomaatjes toe, breng aan de kook, zet het vuur lager en laat zonder deksel tot een dikke tomatensaus in circa 10 minuten inkoken.
    1. kerstomaat 1 blik
  7. Stap 7 Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking gaar.
    1. spaghetti 120 g
  8. Stap 8 Vis het laurierblad eruit en voeg de gesnipperde peterselie toe. Verkruimel er het halve visbouillonblokje over, roer en proef om eventueel met wat gemalen peper extra op smaak te brengen. Leg de vis en de garnalen in de saus en laat in enkele minuten mee verwarmen.
    1. peterselie 3 el
    2. visbouillonblokje 0,5 st
  9. Stap 9 Verdeel de spaghetti over 2 borden en verdeel er de saus en de vis op.
  10. Stap 10 Lekker met wat salade.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Voeg eventueel een beetje suiker toe.

Bij de garnalen die ik gebruik is het darmkanaal al verwijderd en vervolgens heel snel te pellen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Lidy
Lidy
366 recepten
  • Donateur
  • 408 keer bekeken
  • 5 keer bewaard
  • 21 januari 2025

Tip

Voeg eventueel een beetje suiker toe.

Bij de garnalen die ik gebruik is het darmkanaal al verwijderd en vervolgens heel snel te pellen.

Voedingswaarden

Per portie
7 / 10
Voedzame keuze

Dit recept is een smakelijke en relatief gezonde keuze. De kabeljauw en garnalen leveren hoogwaardige, magere eiwitten en de saus bevat een goede portie groenten dankzij de tomaten, ui en knoflook. Het is een complete maaltijd door de combinatie met pasta. Voor een nog gezondere variant zou je kunnen kiezen voor volkoren pasta voor extra vezels en het zoute bouillonblokje kunnen vervangen door verse kruiden of een zoutarme bouillon. Ondanks deze kleine aandachtspunten is het een voedzaam en gebalanceerd gerecht.

Energie 599 kcal
Vetten 18.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 2.8 g
Koolhydraten 63.8 g
waarvan suikers 9.5 g
Vezels 4.9 g
Eiwitten 32.4 g
Zout 1.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
22 januari 2025 om 10:48
Ik heb je recept meegenomen, bedankt alvast
Ik ga het van de week maken.
groeten Agnes
22 januari 2025 om 16:03
Hoi Agnes, wat leuk dat je dit recept hebt bewaard. Ik ben benieuwd of het naar wens smaken zal. Groetjes Lidy.