Ik ken de aardappelpannenkoekjes uit mijn jeugd. Mijn Duitse moeder bakte deze Reibeplätzchen of Reibekuchen of Kartoffelpuffer. We er nog steeds dol op. Hier in Duitsland zie je ook vaak op de kerstmarkten. Knapperig van buiten en zacht van binnen. Heerlijk.
Deze aardappelkoekjes kun je niet vergelijken met rösti. Rösti wordt gemaakt van gekookte aardappels.
Wij eten de aardappelkoekjes het liefst met suiker. Hier in Westfalen worden ze met appelstroop of appelmoes gegeten.
Ook lekker als voorgerecht met gerookte zalm en mierikswortelsaus.
Deze aardappelkoekjes kun je niet vergelijken met rösti. Rösti wordt gemaakt van gekookte aardappels.
Wij eten de aardappelkoekjes het liefst met suiker. Hier in Westfalen worden ze met appelstroop of appelmoes gegeten.
Ook lekker als voorgerecht met gerookte zalm en mierikswortelsaus.
Deze aardappelpannenkoekjes hebben met aardappel en ui een prima basis van groenten. Het gezondheidsnadeel zit hem echter voornamelijk in de bereidingswijze. Doordat de koekjes in een ruime hoeveelheid olie worden gebakken, absorberen ze veel vet, wat het gerecht calorierijk maakt. Tel daarbij de traditionele serveersuggesties zoals suiker of appelstroop op, en de hoeveelheid snelle suikers loopt ook snel op. Hierdoor is het gerecht, ondanks de groentebasis, per saldo een maaltijd die je beter met mate kunt eten als traktatie.
Energie | 274 kcal |
---|---|
Vetten | 2.9 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0.8 g |
Koolhydraten | 55.5 g |
waarvan suikers | 3.4 g |
Vezels | 5 g |
Eiwitten | 7.7 g |
Zout | 0.5 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept