Ik ken de aardappelpannenkoekjes uit mijn jeugd. Mijn Duitse moeder bakte deze Reibeplätzchen of Reibekuchen of Kartoffelpuffer. We er nog steeds dol op. Hier in Duitsland zie je ook vaak op de kerstmarkten. Knapperig van buiten en zacht van binnen. Heerlijk.
Deze aardappelkoekjes kun je niet vergelijken met rösti. Rösti wordt gemaakt van gekookte aardappels.
Wij eten de aardappelkoekjes het liefst met suiker. Hier in Westfalen worden ze met appelstroop of appelmoes gegeten.
Ook lekker als voorgerecht met gerookte zalm en mierikswortelsaus.
Deze aardappelkoekjes kun je niet vergelijken met rösti. Rösti wordt gemaakt van gekookte aardappels.
Wij eten de aardappelkoekjes het liefst met suiker. Hier in Westfalen worden ze met appelstroop of appelmoes gegeten.
Ook lekker als voorgerecht met gerookte zalm en mierikswortelsaus.
Energie | 274 kcal |
---|---|
Vetten | 2.9 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0.8 g |
Koolhydraten | 55.5 g |
waarvan suikers | 3.4 g |
Vezels | 5 g |
Eiwitten | 7.7 g |
Zout | 0.5 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept