Met deze Kabeljauwhaas in romige tomatensaus op basis van crème fraîche en zongedroogde tomaatjes op een laagje pasta, geniet je intens van het Zonnig Zuiden en het plakje gekonfijte citroen geeft het gerecht een intens fruitig, zilt-zoete smaak en een heel licht bittertje van de schil.
In plaats van cherrytomaatjes kun je ook tomatenblokjes nemen.
Kies voor de garnering gesnipperde bladpeterselie in plaats van de gekonfijte citroen.
Je kun de saus eventueel wat binden met maizena of allesbinder.
In plaats van cherrytomaatjes kun je ook tomatenblokjes nemen.
Kies voor de garnering gesnipperde bladpeterselie in plaats van de gekonfijte citroen.
Je kun de saus eventueel wat binden met maizena of allesbinder.
Dit gerecht heeft een goede basis dankzij de magere vis, die een uitstekende bron van eiwitten is. De romige saus, gemaakt met crème fraîche light en boter, maakt het gerecht echter calorierijker en verhoogt de hoeveelheid verzadigd vet. Daarnaast zorgt het bouillonblokje voor een relatief hoog zoutgehalte. Om de maaltijd voedzamer te maken, zou je meer groenten kunnen toevoegen, zoals spinazie of courgette, en kunnen kiezen voor volkorenpasta voor extra vezels. Al met al een smakelijke maaltijd, maar met ruimte voor verbetering op het gebied van gezondheid.
Energie | 609 kcal |
---|---|
Vetten | 19.7 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 10.9 g |
Koolhydraten | 71.1 g |
waarvan suikers | 17.6 g |
Vezels | 7.8 g |
Eiwitten | 41.8 g |
Zout | 1.4 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept
Groetjes Lidy