Voordat de appeltjes ouderdomsrimpeltjes en de granaatappel uitdrogingsverschijnselen zouden krijgen, verdwenen ze in deze heerlijke compote.
In plaats van poedersuiker is witte basterdsuiker ook lekker.
Voeg wat kaneel of vanillesuiker toe.
In plaats van poedersuiker is witte basterdsuiker ook lekker.
Voeg wat kaneel of vanillesuiker toe.
Deze appelcompote scoort hoog dankzij de basis van puur fruit zoals appels en granaatappel, die rijk zijn aan vezels, vitamines en antioxidanten. Het is een gezonde keuze, maar het toevoegen van poedersuiker naar smaak kan de hoeveelheid toegevoegde suikers snel verhogen. Voor de meest voedzame variant is het aan te raden om de suiker te beperken of te vervangen door bijvoorbeeld een snufje kaneel, zodat je optimaal profiteert van de natuurlijke zoetheid en voedingsstoffen van het fruit.
Energie | 75 kcal |
---|---|
Vetten | 0.4 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0 g |
Koolhydraten | 17.8 g |
waarvan suikers | 14.3 g |
Vezels | 2.6 g |
Eiwitten | 0.6 g |
Zout | 0 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept