Liguine met groene groentjes en pesto

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een combinatie van gewokte stukjes sperzieboon, peultjes, groene paprika, tuinerwtjes en bosui en een heerlijke groene pesto maakt dit eenvoudige, vegetarisch gerecht tot een feestje op je bord.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Wok of hapjespan
  • Pan
  • Mes
  • Snijplank
  • Zeef of vergiet

Bereiding

  1. Stap 1 Blancheer de peultjes en de sperziebonen circa 4 minuten in water met het bouillonblokje. Giet af en vang het blancheerwater op.
    1. peultjes 100 g
    2. sperziebonen 75 g
    3. groentebouillonblokje minder zout 0,5 st
  2. Stap 2 Spoel de groente koud en laat uitlekken.
  3. Stap 3 Verhit de olie in de wok, voeg paprika toe en fruit enkele minuten.
    1. olijfolie 1 el
    2. groene paprika 1 st
  4. Stap 4 Voeg vervolgens de peultjes en sperziebonen toe en bak enkele minuten mee.
  5. Stap 5 Kook ondertussen de linguine volgens de verpakking in het blancheervocht gaar. (Voeg zo nodig meer water toe)
    1. linguine 120 g
  6. Stap 6 Voeg de erwtjes en de bosui toe en bak even mee. Roer er de pesto door. Voeg wat kookvocht van de pasta toe.
    1. tuinerwten 100 g
    2. bosui 2 st
    3. groene pesto 90 g
  7. Stap 7 Giet de linguine af en verdeel over 2 (voorverwarmde) borden. Leg er het groentemengel bovenop. Breng eventueel verder op smaak met peper uit de molen.
    1. peper
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Liever niet vegetarisch? Serveer er dan een stukje vlees of vis naast.

Het blancheerwater bevat veel smaak. Ideaal om de pasta in te koken.

Kies eventueel broccoliroosjes in plaats van paprika.

Voeg wat kookvocht toe.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Lidy
Lidy
366 recepten
  • Donateur
  • 246 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 10 januari 2025

Tip

Liever niet vegetarisch? Serveer er dan een stukje vlees of vis naast.

Het blancheerwater bevat veel smaak. Ideaal om de pasta in te koken.

Kies eventueel broccoliroosjes in plaats van paprika.

Voeg wat kookvocht toe.

Voedingswaarden

Per portie
8 / 10
Gezonde groentebom

Dit pastagerecht scoort hoog door de indrukwekkende hoeveelheid en variatie aan groene groenten, zoals sperziebonen, peultjes en paprika. Hierdoor krijg je een flinke portie vezels, vitaminen en mineralen binnen. Het gebruik van een bouillonblokje met minder zout is een slimme keuze. Punten van aandacht zijn de witte pasta, die minder vezels bevat dan een volkoren variant, en de pesto, die relatief veel vet en zout kan bevatten. Desondanks is dit een zeer voedzame en gebalanceerde maaltijd die je gemakkelijk aan je wekelijkse menu kunt toevoegen.

Energie 559 kcal
Vetten 25.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 4.4 g
Koolhydraten 65.2 g
waarvan suikers 11.7 g
Vezels 7.7 g
Eiwitten 16.8 g
Zout 1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account