Een combinatie van gewokte stukjes sperzieboon, peultjes, groene paprika, tuinerwtjes en bosui en een heerlijke groene pesto maakt dit eenvoudige, vegetarisch gerecht tot een feestje op je bord.
Liever niet vegetarisch? Serveer er dan een stukje vlees of vis naast.
Het blancheerwater bevat veel smaak. Ideaal om de pasta in te koken.
Kies eventueel broccoliroosjes in plaats van paprika.
Voeg wat kookvocht toe.
Liever niet vegetarisch? Serveer er dan een stukje vlees of vis naast.
Het blancheerwater bevat veel smaak. Ideaal om de pasta in te koken.
Kies eventueel broccoliroosjes in plaats van paprika.
Voeg wat kookvocht toe.
Dit pastagerecht scoort hoog door de indrukwekkende hoeveelheid en variatie aan groene groenten, zoals sperziebonen, peultjes en paprika. Hierdoor krijg je een flinke portie vezels, vitaminen en mineralen binnen. Het gebruik van een bouillonblokje met minder zout is een slimme keuze. Punten van aandacht zijn de witte pasta, die minder vezels bevat dan een volkoren variant, en de pesto, die relatief veel vet en zout kan bevatten. Desondanks is dit een zeer voedzame en gebalanceerde maaltijd die je gemakkelijk aan je wekelijkse menu kunt toevoegen.
Energie | 559 kcal |
---|---|
Vetten | 25.7 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 4.4 g |
Koolhydraten | 65.2 g |
waarvan suikers | 11.7 g |
Vezels | 7.7 g |
Eiwitten | 16.8 g |
Zout | 1 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept