Geroosterde Radijsjes

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Geroosterde radijsjes zijn een verrassend smakelijk en eenvoudig bijgerecht. Door het roosteren worden de radijsjes zacht en krijgen ze een zoete smaak. Ook erg lekker om te dippen.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Mengkommen
  • Bakpapier
  • Bakplaat
  • Oven

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Stap 2 Was de radijsjes en verwijder de boven- en onderkant. Halveer grotere radijsjes in de lengte.
    1. radijs 500 g
  3. Stap 3 Meng in een kom de radijsjes met olijfolie en kruiden.
    1. olijfolie 1 el
    2. gedroogde dille 0,5 tl
    3. knoflookpoeder 0,5 tl
    4. peper 0,25 tl
    5. zout 0,25 tl
  4. Stap 4 Verspreid de radijsjes in een enkele laag op de voorbereide bakplaat en rooster ze 20-25 minuten of tot ze zacht zijn.
  5. Stap 5 Meng de radijsjes met boter voordat je ze serveert.
    1. boter 1 el
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Gebruik bakpapier op de bakplaat voor makkelijker schoonmaken.

Radijsjes uit de winkel zijn iets droger en kunnen extra tijd nodig hebben, terwijl radijsjes uit de tuin sneller gaar kunnen zijn. Controleer ze op tijd.

Bewaar overgebleven geroosterde radijsjes tot 3 dagen in een afgedekte verpakking in de koelkast.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 81 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 9 januari 2025

Tip

Gebruik bakpapier op de bakplaat voor makkelijker schoonmaken.

Radijsjes uit de winkel zijn iets droger en kunnen extra tijd nodig hebben, terwijl radijsjes uit de tuin sneller gaar kunnen zijn. Controleer ze op tijd.

Bewaar overgebleven geroosterde radijsjes tot 3 dagen in een afgedekte verpakking in de koelkast.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 76 kcal
Vetten 6 g
waarvan verzadigde vetzuren 2 g
Koolhydraten 4 g
waarvan suikers 2 g
Vezels 2 g
Eiwitten 1 g
Zout 0.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account