Geroosterde radijsjes zijn een verrassend smakelijk en eenvoudig bijgerecht. Door het roosteren worden de radijsjes zacht en krijgen ze een zoete smaak. Ook erg lekker om te dippen.
Gebruik bakpapier op de bakplaat voor makkelijker schoonmaken.
Radijsjes uit de winkel zijn iets droger en kunnen extra tijd nodig hebben, terwijl radijsjes uit de tuin sneller gaar kunnen zijn. Controleer ze op tijd.
Bewaar overgebleven geroosterde radijsjes tot 3 dagen in een afgedekte verpakking in de koelkast.
Gebruik bakpapier op de bakplaat voor makkelijker schoonmaken.
Radijsjes uit de winkel zijn iets droger en kunnen extra tijd nodig hebben, terwijl radijsjes uit de tuin sneller gaar kunnen zijn. Controleer ze op tijd.
Bewaar overgebleven geroosterde radijsjes tot 3 dagen in een afgedekte verpakking in de koelkast.
Dit bijgerecht is een uitstekende en gezonde keuze. Radijsjes zijn van nature laag in calorieën maar rijk aan voedingsstoffen zoals vitamine C en vezels. Door ze te roosteren in de oven met een kleine hoeveelheid olijfolie, een gezonde onverzadigde vetbron, behouden ze veel van hun voedingswaarde. De toevoeging van een beetje boter op het einde verhoogt het gehalte aan verzadigd vet licht, maar de totale hoeveelheid vet en zout in het gerecht blijft laag. Al met al is dit een heerlijke en verantwoorde manier om extra groenten aan je maaltijd toe te voegen.
Energie | 76 kcal |
---|---|
Vetten | 6 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 2 g |
Koolhydraten | 4 g |
waarvan suikers | 2 g |
Vezels | 2 g |
Eiwitten | 1 g |
Zout | 0.5 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept