Stamppot spitskool met chorizo en paprika, beetje pittig

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Plakjes chorizo als eerste gebakken. Dan in het overgebleven vet de ui, knoflook, rode peper, paprika en spitskool gebakken. Gekruid met kerriepoeder en paprikapoeder. Gemengd met een lekkere zelf gemaakte aardappelpuree. Heerlijk.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    35 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Aardappelpuree
  2. Spitskool

Benodigdheden

  • Pan
  • Wok of hapjespan
  • Aardappelstamper

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  2. Stap 2 Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet de aardappelen af maar zet ze nog even terug op de kookplaat en laat ze nog even goed droog stomen. Stamp de aardappelen met de warme melk en de boter tot een stevige puree. Doe dit met behulp van een aardappelstamper. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
    1. kruimige aardappelen 800 g
    2. melk 200 ml
    3. boter 30 g
    4. aardappelkroketjes
    5. peper
    6. zout
    7. nootmuskaatpoeder
  3. Stap 3 Bak ondertussen de plakjes chorizo lichtbruin in een wok of hapjespan. Haal de chorizo uit de pan en zet even apart.
    1. chorizo 100 g
  4. Stap 4 Bak in het overgebleven vet eerst de ui en de knoflook glazig. Voeg de rode peper en de paprikastukjes toe en bak een paar minuten mee. Bak het kerriepoeder en paprikapoeder ook nog 1 minuut mee.
    1. ui 1 st
    2. knoflook 2 teentjes
    3. rode chilipeper 1 st
    4. groene paprika 0,5 st
    5. gele paprika 0,5 st
    6. kerriepoeder 1 el
    7. paprikapoeder 1 el
  5. Stap 5 Doe dan beetje bij beetje de gesneden spitskool erbij. Schep steeds goed om. De spitskool mag een beetje bakken, dat versterkt de smaak. Bak de spitskool 10 tot 15 minuten tot beetgaar.
    1. spitskool 1 st
  6. Stap 6 Meng de gebakken chorizo door de spitskool.
  7. Stap 7 Meng de spitskool door de aardappelpuree. Proef of de stamppot goed is gekruid.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Je kunt natuurlijk ook rode paprika gebruiken maar qua kleur ziet de stamppot er zo leuker uit.

Snij de spitskool niet te fijn. Gebruik je gesneden spitskool, bak de spitskool dan wat korter.

In plaats van spitskool is witte kool ook lekker maar heeft meer tijd nodig om te garen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 72 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 9 januari 2025

Tip

Je kunt natuurlijk ook rode paprika gebruiken maar qua kleur ziet de stamppot er zo leuker uit.

Snij de spitskool niet te fijn. Gebruik je gesneden spitskool, bak de spitskool dan wat korter.

In plaats van spitskool is witte kool ook lekker maar heeft meer tijd nodig om te garen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 344 kcal
Vetten 14.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 7 g
Koolhydraten 45.1 g
waarvan suikers 5.9 g
Vezels 8.5 g
Eiwitten 11.2 g
Zout 1.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account