Bloemkool-aardappel stamppot met shiitake

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

De bloemkool heb ik gebakken met veel knoflook. Van de aardappelen een stevige puree gemaakt. Aardappelpuree met bloemkool door elkaar gemengd. Shiitake gebakken en door de stamppot gemengd. Het geheel lekker gekruid.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Twee pannen
  • Koekenpan of hapjespan
  • Vergiet
  • Keukenpapier

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet de aardappelen af en zet ze weer even terug op de kookplaat, zodat ze goed droog zijn. Maak met behulp van de melk van de aardappelen een stevige aardappelpuree.
    1. kruimige aardappelen 600 g
    2. melk 50 ml
  2. Stap 2 Kook de bloemkool bijna gaar in water met zout (plm. 3 - 4 minuten). Laat de bloemkool heel goed uitlekken in een vergiet. Dep de bloemkool droog met wat keukenpapier.
    1. bloemkool 1 st
  3. Stap 3 Verhit de olie op een middelhoge warmtebron in een hapjespan of koekenpan. Bak hierin de bloemkoolroosjes goudbruin. Schep regelmatig om. Bak de knoflook tegen het einde van de baktijd even mee. Meng de bloemkool met de aardappelpuree.
    1. zonnebloemolie 2 el
    2. knoflook 3 teentjes
  4. Stap 4 Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de shiitake lichtbruin. Kruid de shiitake met peper en zout.
    1. boter 10 gram
    2. shiitake 150 g
    3. peper
    4. zout
  5. Stap 5 Meng de shiitake door de bloemkool-aardappelstamppot. Maak de stamppot op smaak met peper, zout, nootmuskaat en een paar druppels worcestersaus.
    1. peper
    2. zout
    3. nootmuskaatpoeder
    4. worcestershire saus
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Kruid deze bloemkoolschotel eens met Japanse zeven-kruiden (shichimi togarashi). Verrassend.

Door wat geraspte pittige kaas toe te voegen krijg je weer een heel andere smaak.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 53 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 1 januari 2025

Tip

Kruid deze bloemkoolschotel eens met Japanse zeven-kruiden (shichimi togarashi). Verrassend.

Door wat geraspte pittige kaas toe te voegen krijg je weer een heel andere smaak.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 426 kcal
Vetten 19.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 4.6 g
Koolhydraten 56.9 g
waarvan suikers 7.6 g
Vezels 9.7 g
Eiwitten 10.4 g
Zout 0.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account