Reuben Ovenschotel

(Nog geen beoordelingen)

Deze ovenschotel is een twist op de klassieke New Yorkse Reuben Sandwich. Een Reuben sandwich is een gegrilde sandwich bestaande uit roggebrood, Zwitserse kaas, cornedbeef, zuurkool en Russische dressing. Het heeft een uitgesproken smaak door de combinatie van zoete, zure en zoute ingrediënten. Het recept voor zelfgemaakte Russische dressing vind je hier.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    45 min
Reuben Ovenschotel
De naam "Reuben sandwich" komt van Reuben Kulakofsky, een groothandelaar in levensmiddelen uit Omaha, Nebraska, die het broodje in de jaren 1920 zou hebben uitgevonden.

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Stap 2 Vet een ovenschaal van 23x33 cm in met bakspray. Vet één vel aluminiumfolie in met bakspray.
  3. Stap 3 Verdeel de broodblokjes over de bodem van de ovenschaal. Leg hier bovenop de zuurkool en reepjes cornedbeef. Giet vervolgens de dressing erover. Dek af met het aluminiumfolie, met de ingevette kant naar beneden.
  4. Stap 4 Bak in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten. Verwijder en gooi het folie weg. Strooi de Zwitserse kaas over de ovenschotel. Bak nog even verder tot de kaas gesmolten is en bubbeltjes beginnen te vormen. Ongeveer nog 10 minuten.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 694 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 14 maart 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 525 kcal
Vetten 39 g
waarvan verzadigde vetzuren 13 g
Koolhydraten 18 g
waarvan suikers 4 g
Vezels 3 g
Eiwitten 26 g
Zout 4.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account