Op Nieuwjaarsdag is bij ons erwtensoep favoriet. Tegenwoordig maak ik de soep in de slowcooker. Geen aanbranden wat in een gewone pan gemakkelijk gebeurt. Ik maak de soep met schouderkarbonade zonder bot (procureur), dus geen botjes in de soep. Verder met spliterwten, prei, selderij, winterpeen, selderijknol en rookworst.
De soep is de volgende dag nog lekkerder.
De erwtensoep kan goed worden ingevroren.
De soep is de volgende dag nog lekkerder.
De erwtensoep kan goed worden ingevroren.
Energie | 821 kcal |
---|---|
Vetten | 28.6 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 2.5 g |
Koolhydraten | 92.8 g |
waarvan suikers | 14.3 g |
Vezels | 34.8 g |
Eiwitten | 50.9 g |
Zout | 2.9 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept