Broccolisoep met shiitake, Japans gekruid

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Vegetarische broccolisoep zonder room of melk, met ui, knoflook, aardappel, sojasaus, chili en Japanse 7-kruidenmix (shichimi togarashi) en shiitake paddenstoelen.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Pan
  • Koekenpan
  • Staafmixer

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak hierin de ui en de knoflook glazig. Doe de blokjes aardappel en de broccoli erbij. Bak heel even mee.
    1. zonnebloemolie 1 el
    2. sjalot 1 st
    3. knoflook 2 teentjes
    4. kruimige aardappelen 1 st
    5. broccoli 350 g
  2. Stap 2 Voeg de verkruimelde bouillontablet en het water eraan toe. Breng de soep aan de kook en laat plm. 10 tot 15 minuten koken tot de aardappel en de broccoli gaar zijn.
    1. paddenstoelenbouillonblokje 1 st
    2. water 500 ml
  3. Stap 3 Pureer de soep met de staafmixer. (Is de soep naar je smaak te dik, dan nog wat water toevoegen). Maak de soep op smaak met shichimi togarashi, sojasaus en chilivlokken.
    1. shichimi togarashi 2 tl
    2. sojasaus 2 el
    3. chilivlokken
  4. Stap 4 Verhit de resterende eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de shiitake lichtbruin. Meng het grootste deel van de shiitake door de soep en garneer de soep met de rest van de paddenstoelen.
    1. zonnebloemolie 1 el
    2. shiitake 100 g
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

In plaats van shiitake kun je ook kastanjechampignons in de soep doen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 51 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 1 januari 2025

Tip

In plaats van shiitake kun je ook kastanjechampignons in de soep doen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 207 kcal
Vetten 8.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.8 g
Koolhydraten 27.1 g
waarvan suikers 5.1 g
Vezels 6.1 g
Eiwitten 8.3 g
Zout 4.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account