Vegetarische broccolisoep zonder room of melk, met ui, knoflook, aardappel, sojasaus, chili en Japanse 7-kruidenmix (shichimi togarashi) en shiitake paddenstoelen.
In plaats van shiitake kun je ook kastanjechampignons in de soep doen.
In plaats van shiitake kun je ook kastanjechampignons in de soep doen.
Deze broccolisoep is een zeer gezonde keuze, boordevol groenten. De broccoli levert veel vezels, vitamine C en K. Door de toevoeging van aardappel in plaats van room is de soep romig van structuur, maar laag in verzadigd vet. De shiitake paddenstoelen zijn een goede bron van mineralen. Het enige aandachtspunt is de hoeveelheid zout door het bouillontablet en de sojasaus; het gebruik van een zoutarme variant zou de score nog verder verhogen.
Energie | 207 kcal |
---|---|
Vetten | 8.7 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0.8 g |
Koolhydraten | 27.1 g |
waarvan suikers | 5.1 g |
Vezels | 6.1 g |
Eiwitten | 8.3 g |
Zout | 4.9 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept