Sticky kipballetjes in Mexicaanse chipotlesaus

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deel 3 van het amuse trio. Vlees.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Kom
  • Pan
  • Prikkers

Bereiding

  1. Stap 1 Kneed het gehakt met ei, paneermeel, peper en zout naar smaak en de peterselie en maak er balletjes van gelijke grootte van.
    1. kipgehakt 300 g
    2. ei 1 st
    3. paneermeel
    4. peper
    5. zout
    6. peterselie 2 el
  2. Stap 2 Bak ze in een koekenpan met gesmolten roomboter om en om bruin.
    1. ongezouten roomboter
  3. Stap 3 Roer ondertussen de chipotle en abrikozen jam door elkaar en voeg toe aan de balletjes in de pan.
    1. chipotle saus 50 g
    2. abrikozenjam minder suiker 100 ml
  4. Stap 4 Laat de balletjes circa 10 minuutjes zachtjes pruttelen in de saus.
  5. Stap 5 Steek een prikker in de balletjes en serveer warm of koud.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

In een afgesloten bakje 3-4 dagen houdbaar in de koelkast.

Warm de balletjes even op in de saus als ze uit de koelkast komen, dan zien ze er nog mooier uit.

Serveer de balletjes als amuse, borrelhapje of bij de warme maaltijd met rijst en groente.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 70 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 1 januari 2025

Tip

In een afgesloten bakje 3-4 dagen houdbaar in de koelkast.

Warm de balletjes even op in de saus als ze uit de koelkast komen, dan zien ze er nog mooier uit.

Serveer de balletjes als amuse, borrelhapje of bij de warme maaltijd met rijst en groente.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 264 kcal
Vetten 10.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 4 g
Koolhydraten 29.5 g
waarvan suikers 15.2 g
Vezels 0.5 g
Eiwitten 16.1 g
Zout 1.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account