Pastina

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Pastina is een traditioneel Italiaans gerecht dat bekend staat om zijn eenvoud en comfort. Het bestaat uit kleine pastavormpjes, vaak in de vorm van sterretjes, gekookt in bouillon en gemengd met boter en Parmezaanse kaas. Dit gerecht wordt vaak geserveerd wanneer iemand ziek is en staat in Italië zelfs bekend als 'Italiaanse penicilline'. Met slechts een paar ingrediënten en een korte bereidingstijd is pastina een ideale keuze voor een snelle en hartverwarmende maaltijd.

  • Voorbereiding
    3 min
  • Bereiding
    6 min
  • Totaal
    9 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Middelgrote pan

Bereiding

  1. Stap 1 Voeg in een middelgrote pan de kippenbouillon (of water) toe samen met een snufje zout. Breng het zachtjes aan de kook.
    1. kippenbouillon 875 ml
    2. zout
  2. Stap 2 Zodra het begint te sudderen voeg je de pastina toe en roer het goed door. Dek de pan af en kook het ongeveer 4 tot 5 minuten. Haal af en toe de deksel eraf en roer door.
    1. pastina 175 g
  3. Stap 3 Haal de deksel van de pan en roer de ongezouten roomboter en Parmezaanse kaas erdoor.
    1. ongezouten roomboter 2 el
    2. parmezaanse kaas 50 g
  4. Stap 4 Proef en breng eventueel op smaak met extra zout. Als het te dik is kun je een scheutje bouillon toevoegen.
    1. zout
  5. Stap 5 Verdeel over kommen en garneer met extra Parmezaanse kaas, een paar draaien zwarte peper en een beetje olijfolie.
    1. parmezaanse kaas
    2. peper
    3. olijfolie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Je kunt online pastina van het merk Barilla kopen.

Als je moeite hebt om pastina te vinden kun je ook Acini di Pepe, Fregola Sarda, Ditalini of Orzo gebruiken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 123 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 1 januari 2025

Tip

Je kunt online pastina van het merk Barilla kopen.

Als je moeite hebt om pastina te vinden kun je ook Acini di Pepe, Fregola Sarda, Ditalini of Orzo gebruiken.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 400 kcal
Vetten 13 g
waarvan verzadigde vetzuren 7 g
Koolhydraten 63 g
waarvan suikers 3 g
Vezels 3 g
Eiwitten 11 g
Zout 0 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account