Zelfgemaakte Spinazie à la Crème met Kaas

(Nog geen beoordelingen)

Dit recept voor romige spinazie is heerlijk kaasachtig. Het is makkelijk en smaakt veel beter dan de versie die je kant-en-klaar koopt.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    30 min
Zelfgemaakte Spinazie à la Crème met Kaas
Spinazie à la crème, een klassiek Frans bijgerecht, werd populair in de 19e eeuw als een luxueuze manier om verse spinazie te combineren met rijke room en nootmuskaat.

Ingrediënten

Aantal porties:
10

Bereiding

  1. Stap 1 Verzamel alle ingrediënten.
  2. Stap 2 Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en bak al roerend totdat het geslonken is.
  3. Stap 3 Laat uitlekken in een vergiet, en druk zoveel mogelijk vocht eruit.
  4. Stap 4 Smelt boter in dezelfde koekenpan op middelmatig vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak al roerend totdat ze zacht zijn. Ongeveer 5 minuten.
  5. Stap 5 Voeg de spinazie toe en roer de slagroom erdoorheen.
  6. Stap 6 Scheur de provolonekaas in kleine stukjes en leg deze op het spinaziemengsel. Roer totdat de kaas is gesmolten en de spinazie bedekt.
  7. Stap 7 Roer de Parmezaanse kaas erdoor. Blijf roeren tot het mengsel is ingedikt.
  8. Stap 8 Breng op smaak met peper en zout. Direct serveren.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 326 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 13 maart 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 244 kcal
Vetten 22 g
waarvan verzadigde vetzuren 13 g
Koolhydraten 5 g
waarvan suikers 1 g
Vezels 2 g
Eiwitten 9 g
Zout 0.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account