Heerlijke broccoli met citroen, knoflook en Parmezaanse kaas

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Dit recept is een heerlijke manier om broccoli een knapperige, smaakvolle twist te geven. Door het te roosteren met citroen en Parmezaanse kaas wordt de broccoli onweerstaanbaar. Het is eenvoudig en snel te maken. Perfect als bijgerecht.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    35 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Oven
  • Bakplaat

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 220°C (200°C hetelucht).
  2. Stap 2 Snijd/breek de broccoli in roosjes en leg ze op een bakplaat.
    1. broccoli 1.000 g
  3. Stap 3 Druppel er olijfolie overheen, verdeel de knoflook, zout en peper. Meng goed met je handen of een tang en verdeel gelijkmatig over de bakplaat.
    1. extra vierge olijfolie 2,5 el
    2. knoflook 2 teentjes
    3. zout 0,5 tl
    4. peper
  4. Stap 4 Rooster 20 tot 25 minuten, tot de uiteinden van de roosjes lichtbruin en krokant zijn. De broccoli moet gaar, maar nog knapperig zijn.
  5. Stap 5 Haal de broccoli uit de oven en sprenkel er meteen citroensap, citroenrasp en Parmezaanse kaas over. Meng snel door elkaar en serveer op een bord en gegarneerd met extra Parmezaanse kaas.
    1. citroensap 1 el
    2. citroenschil 0,5 st
    3. parmezaanse kaas 2 el
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

De dikke stronk van de broccoli heeft een geweldige smaak en kan na het verwijderen van de buitenste laag worden gebruikt.

Gebruik een dunschiller of een mes om de buitenste laag van de stronk te schillen. Snijd deze vervolgens in stukjes voor gebruik in het recept.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 103 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 30 december 2024

Tip

De dikke stronk van de broccoli heeft een geweldige smaak en kan na het verwijderen van de buitenste laag worden gebruikt.

Gebruik een dunschiller of een mes om de buitenste laag van de stronk te schillen. Snijd deze vervolgens in stukjes voor gebruik in het recept.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 151 kcal
Vetten 8 g
waarvan verzadigde vetzuren 1 g
Koolhydraten 15 g
waarvan suikers 3 g
Vezels 5 g
Eiwitten 7 g
Zout 1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account