Eenvoudige tiramisu zonder alcohol

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze tiramisu - zonder alcohol - is gemakkelijk te maken. De eidooiers met de suiker worden geklopt op een lage warmtebron. Daarna verwerkt in de tiramisu met mascarpone, espresso en lange vingers.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
8

Benodigdheden

  • Garde of mixer
  • Kom
  • Lage schaal (plm. 25 x 18 cm)

Bereiding

  1. Stap 1 Doe de eidooiers met de suiker en een mespunt zout in een pan. Klop het mengsel los met een garde of mixer. Zet de pan op een lage warmtebron. Verwarm de sabayon onder voortdurend kloppen. De sabayon is klaar als het volume zo ongeveer is verdubbeld. (plm. 5 minuten)
    1. eidooier 4 st
    2. suiker 4 el
    3. zout
  2. Stap 2 Roer de mascarpone lepel voor lepel voor lepel door de sabayon. Meng het citroenrasp erdoor.
    1. mascarpone 500 g
    2. citroenschil 1 tl
  3. Stap 3 Maak de espresso door het espressopoeder op te lossen met 200 ml heet water. (Of neem de espresso uit je koffiemachine). Doe de espresso in een diep bord. Maak nu de eerste laag.
    1. espresso 200 ml
  4. Stap 4 Doop elke lange vinger met de ongesuikerde kant in de espresso. Leg de lange vingers met de droge kant naar onder naast elkaar in een lage schaal.
    1. lange vingers 150 g
  5. Stap 5 Verdeel de helft van het mascarpone-mengsel over de laag lange vingers. Verdeel hierover nog een laag van de in espresso gedoopte lange vingers.
  6. Stap 6 Als laatste nog een laag van het mascarpone-mengsel. Dek de schaal af en zet de schaal minimaal 3 uur in de koelkast. Liever nog langer.
  7. Stap 7 Strooi vlak voor het opdienen de cacao over de tiramisu.
    1. cacaopoeder 2 el
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Om salmonella te voorkomen klop je van de eieren en de suiker eerst een sabayon.

Minder calorieën? Neem dan 250 gram mascarpone en 250 gram magere kwark. Bijna net zo lekker.

Wil je toch alcohol toevoegen (bijv. amaretto). Voeg de alcohol dan toe aan de espresso.

Meng eventueel wat sinaasappelsap door de espresso.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 123 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 29 december 2024

Tip

Om salmonella te voorkomen klop je van de eieren en de suiker eerst een sabayon.

Minder calorieën? Neem dan 250 gram mascarpone en 250 gram magere kwark. Bijna net zo lekker.

Wil je toch alcohol toevoegen (bijv. amaretto). Voeg de alcohol dan toe aan de espresso.

Meng eventueel wat sinaasappelsap door de espresso.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 389 kcal
Vetten 30.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 21.5 g
Koolhydraten 21.2 g
waarvan suikers 8.5 g
Vezels 0.6 g
Eiwitten 5.7 g
Zout 0.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account