Deze tiramisu - zonder alcohol - is gemakkelijk te maken. De eidooiers met de suiker worden geklopt op een lage warmtebron. Daarna verwerkt in de tiramisu met mascarpone, espresso en lange vingers.
Om salmonella te voorkomen klop je van de eieren en de suiker eerst een sabayon.
Minder calorieën? Neem dan 250 gram mascarpone en 250 gram magere kwark. Bijna net zo lekker.
Wil je toch alcohol toevoegen (bijv. amaretto). Voeg de alcohol dan toe aan de espresso.
Meng eventueel wat sinaasappelsap door de espresso.
Om salmonella te voorkomen klop je van de eieren en de suiker eerst een sabayon.
Minder calorieën? Neem dan 250 gram mascarpone en 250 gram magere kwark. Bijna net zo lekker.
Wil je toch alcohol toevoegen (bijv. amaretto). Voeg de alcohol dan toe aan de espresso.
Meng eventueel wat sinaasappelsap door de espresso.
Energie | 389 kcal |
---|---|
Vetten | 30.7 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 21.5 g |
Koolhydraten | 21.2 g |
waarvan suikers | 8.5 g |
Vezels | 0.6 g |
Eiwitten | 5.7 g |
Zout | 0.2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept