Deze tiramisu - zonder alcohol - is gemakkelijk te maken. De eidooiers met de suiker worden geklopt op een lage warmtebron. Daarna verwerkt in de tiramisu met mascarpone, espresso en lange vingers.
Om salmonella te voorkomen klop je van de eieren en de suiker eerst een sabayon.
Minder calorieën? Neem dan 250 gram mascarpone en 250 gram magere kwark. Bijna net zo lekker.
Wil je toch alcohol toevoegen (bijv. amaretto). Voeg de alcohol dan toe aan de espresso.
Meng eventueel wat sinaasappelsap door de espresso.
Om salmonella te voorkomen klop je van de eieren en de suiker eerst een sabayon.
Minder calorieën? Neem dan 250 gram mascarpone en 250 gram magere kwark. Bijna net zo lekker.
Wil je toch alcohol toevoegen (bijv. amaretto). Voeg de alcohol dan toe aan de espresso.
Meng eventueel wat sinaasappelsap door de espresso.
Deze tiramisu is een klassiek nagerecht en krijgt daarom een lage gezondheidsscore. Het recept bevat een aanzienlijke hoeveelheid verzadigd vet door de grote hoeveelheid mascarpone en de eidooiers. Daarnaast is het rijk aan suiker, afkomstig van zowel de toegevoegde suiker als de lange vingers. Deze combinatie zorgt voor een calorierijk dessert dat weinig voedingsvezels, vitaminen en mineralen levert. Het is een heerlijke traktatie voor een speciale gelegenheid, maar minder geschikt voor regelmatige consumptie.
Energie | 389 kcal |
---|---|
Vetten | 30.7 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 21.5 g |
Koolhydraten | 21.2 g |
waarvan suikers | 8.5 g |
Vezels | 0.6 g |
Eiwitten | 5.7 g |
Zout | 0.2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept