Een lekker, snel te maken en goed gekruid pannetje met rijst, kleine kastanjechampignons, doperwten, gekookte ham en lente-uitjes.
In plaats van doperwten is prei of sperziebonen ook lekker in deze rijst.
Probeer eens wat geraspte Parmezaanse kaas op de rijst.
Lekker met een tomatensalade.
In plaats van doperwten is prei of sperziebonen ook lekker in deze rijst.
Probeer eens wat geraspte Parmezaanse kaas op de rijst.
Lekker met een tomatensalade.
Dit rijstgerecht krijgt een 6 omdat het een goede hoeveelheid groenten bevat dankzij de champignons, doperwten en lente-ui. Punten voor verbetering zijn het gebruik van witte rijst in plaats van de vezelrijkere zilvervliesrijst, en de keuze voor gekookte ham, wat bewerkt vlees is. Bewerkt vlees is vaak rijk aan zout en verzadigd vet. Ook de toevoeging van zout, en met name Maggi-aroma of worcestersaus, kan het zoutgehalte flink verhogen. Door te kiezen voor zilvervliesrijst, onbewerkt vlees zoals kipfilet of een vegetarische optie, en zuinig te zijn met zout, kan dit gerecht eenvoudig een stuk gezonder worden.
Energie | 567 kcal |
---|---|
Vetten | 22.6 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 7.6 g |
Koolhydraten | 71.2 g |
waarvan suikers | 5.3 g |
Vezels | 6.6 g |
Eiwitten | 19 g |
Zout | 2.2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept