Rijstpannetje met kastanjechampignons

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een lekker, snel te maken en goed gekruid pannetje met rijst, kleine kastanjechampignons, doperwten, gekookte ham en lente-uitjes.

  • Voorbereiding
    12 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    22 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Pan
  • Koekenpan
  • Zeef of vergiet

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Kook de laatste 10 minuten de bevroren doperwten mee met de rijst, Laat de rijst + de erwten goed uitlekken in een zeef of vergiet.
    1. basmati rijst 140 g
    2. diepvries doperwten 150 g
  2. Stap 2 Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de champignons lichtbruin. Bak de gesnipperde lente-uitjes en de stukjes gekookte ham even mee. Meng de uitgelekte rijst met de doperwten door het mengsel in de koekenpan (champignons etc.).
    1. zonnebloemolie 1 el
    2. kastanjechampignons 175 g
    3. bosui 4 st
    4. gekookte ham 100 g
  3. Stap 3 Maak de rijst op smaak met een klontje boter, persillade, peper, zout, nootmuskaat, worcestersaus of maggi-aroma en wat gehakte peterselie.
    1. boter 1 klontje
    2. persillade
    3. peper
    4. zout
    5. nootmuskaatpoeder
    6. maggi aroma
    7. peterselie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

In plaats van doperwten is prei of sperziebonen ook lekker in deze rijst.

Probeer eens wat geraspte Parmezaanse kaas op de rijst.

Lekker met een tomatensalade.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 97 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 28 december 2024

Tip

In plaats van doperwten is prei of sperziebonen ook lekker in deze rijst.

Probeer eens wat geraspte Parmezaanse kaas op de rijst.

Lekker met een tomatensalade.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 567 kcal
Vetten 22.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 7.6 g
Koolhydraten 71.2 g
waarvan suikers 5.3 g
Vezels 6.6 g
Eiwitten 19 g
Zout 2.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account