Domoda is de nationale schotel van Gambia. Het is een smakelijke en rijke stoofpot op basis van pinda's. Erg lekker om met rijst te serveren en het smaakt de volgende dag zelfs nog lekkerder. Dit gemakkelijke en authentieke Afrikaanse recept is een echte blijver.
Voor de pepers kun je een pittige peper naar keuze gebruiken. Als je het liever niet pittig wilt kun je een milde soort gebruiken.
Voor de pepers kun je een pittige peper naar keuze gebruiken. Als je het liever niet pittig wilt kun je een milde soort gebruiken.
Dit gerecht scoort een 6 omdat het een mooie mix van gezonde ingrediënten bevat, maar ook een groot nadeel heeft. De basis is erg goed: mager vlees voor eiwitten, veel groenten zoals zoete aardappel en tomaat voor vezels en vitamines, en gezonde vetten uit de 100% pindakaas. Echter, het gebruik van vier bouillonblokjes maakt de maaltijd extreem zout, wat nadelig is voor de bloeddruk. Hoewel de vele pinda's gezonde vetten leveren, maken ze het gerecht ook calorierijk. Een voedzame stoofpot dus, maar de grote hoeveelheid zout drukt de score.
Energie | 555 kcal |
---|---|
Vetten | 39.2 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 10 g |
Koolhydraten | 32 g |
waarvan suikers | 12.6 g |
Vezels | 4.5 g |
Eiwitten | 39.2 g |
Zout | 5.7 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept