Mijn ouderwetse zondagse omasoep

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Dit is de soep waarvoor ik mijn man 's nachts wakker mag maken. Getrokken rundvleesbouillon van een mooi stuk mager soepvlees en veel groente voor extra smaak. Bij mijn oma vroeger moest een soep als deze kunnen "kijken" ! Dus werd een klontje roomboter voor mooie "vetogen" aan de soep toegevoegd. Deze laat ik met plezier achterwege :)

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    4 uur
  • Totaal
    4 uur 10 min

Ingrediënten

Aantal porties:
8

Benodigdheden

  • Soeppan
  • Snijplank
  • Dunschiller
  • Kaasdoek of zeef
  • Mes

Bereiding

  1. Stap 1 Breng het water met het vlees, de groente en de kruiden en de bouillonblokken aan de kook.
    1. water 2.000 ml
    2. mager soepvlees 600 gr
    3. winterpeen 1 st
    4. ui 1 st
    5. knoflook 3 tenen
    6. bleekselderij 2 stengels
    7. knolselderij 1 plak
    8. runderbouillonblokje minder zout 2 st
    9. prei 1 st
    10. peterselie
    11. rozemarijn
    12. tijm
    13. foelie
    14. zwarte peperkorrels
  2. Stap 2 Leg het deksel op de pan en laat minstens 3 uur tegen de kook aan trekken.
  3. Stap 3 Zeef de bouillon door een kaasdoek en druk zoveel mogelijk vocht uit de groente.
  4. Stap 4 Snij het vlees in kleine stukjes en voeg toe aan de gezeefde bouillon.
  5. Stap 5 Voeg 500 gram soepgroente toe.
    1. soepgroente 500 gr
  6. Stap 6 Breng aan de kook, leg het deksel op de pan en laat zachtjes circa 10 minuten koken. Proef en breng op smaak met gemalen peper en eventueel wat zout.
    1. peper
    2. zout
  7. Stap 7 Serveer de soep puur, of met knapperbolletjes of een dotje gekookte rijst.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Deze soep smaak extra lekker met de verse lavas uit eigen tuin (nu diepvries) of een scheutje hot of gewone maggi aroma.

Laat de bouillon zo lang mogelijk trekken voor de beste smaak.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 125 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 28 december 2024

Tip

Deze soep smaak extra lekker met de verse lavas uit eigen tuin (nu diepvries) of een scheutje hot of gewone maggi aroma.

Laat de bouillon zo lang mogelijk trekken voor de beste smaak.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 135 kcal
Vetten 4.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.7 g
Koolhydraten 9.7 g
waarvan suikers 2.8 g
Vezels 2 g
Eiwitten 15.8 g
Zout 1.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account