Duitse rumballetjes (Rumkugeln)

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Rumkugeln is een geliefde lekkernij in Duitsland tijdens de feestdagen. Deze zelfgemaakte Rumkugeln zijn rijk van smaak, makkelijk te maken en leuk om als cadeautje om te geven.

  • Voorbereiding
    30 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    35 min

Ingrediënten

Aantal porties:
30
  1. Coating

Benodigdheden

  • Steelpan

Bereiding

  1. Stap 1 Smelt de chocolade au bain-marie (aanbevolen) of in de magnetron.
    1. pure chocolade 375 gr
  2. Stap 2 Smelt de boter in een steelpan.
    1. ongezouten roomboter 200 gr
  3. Stap 3 Voeg de poedersuiker toe aan de boter en roer om te mengen. Verwarm het mengsel een minuut of twee tot het een glad geheel is.
    1. poedersuiker 450 gr
  4. Stap 4 Roer de amandelmeel door de gesmolten chocolade.
    1. amandelmeel 180 gr
  5. Stap 5 Voeg vervolgens ook het warme poedersuiker/boter mengsel, de rum en het vanille-extract toe en roer goed door.
    1. donkere rum 6 el
    2. vanille extract 1 tl
  6. Stap 6 Neem wat van het chocolademengsel en vorm het tot een balletje van ongeveer 2 tot 2,5 cm in diameter.
  7. Stap 7 Rol de balletjes direct door de hagelslag, cacaopoeder, kokos of gehakte noten terwijl ze nog warm zijn.
  8. Stap 8 Plaats de Rumkugeln op een schoon oppervlak zodat ze kunnen afkoelen en uitharden.
  9. Stap 9 Bewaar ze in een luchtdichte verpakking op een koele plaats of in de koelkast. Ze zijn het lekkerst op kamertemperatuur.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Gebruik chocolade van goede kwaliteit voor de beste smaak.

Pas de hoeveelheid rum aan naar smaak, maar zorg ervoor dat het mengsel niet te nat wordt om te rollen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 97 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 27 december 2024

Tip

Gebruik chocolade van goede kwaliteit voor de beste smaak.

Pas de hoeveelheid rum aan naar smaak, maar zorg ervoor dat het mengsel niet te nat wordt om te rollen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 209 kcal
Vetten 12 g
waarvan verzadigde vetzuren 6 g
Koolhydraten 23 g
waarvan suikers 19 g
Vezels 2 g
Eiwitten 2 g
Zout 0 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account