Een eenvoudig gerecht is dit taartje met zalm en bosui op wat bladerdeeg en ook nog eens snel gemaakt.
Een eenvoudig hoofdgerecht, dat ook als tussengerechtje kan dienen.
Een eenvoudig hoofdgerecht, dat ook als tussengerechtje kan dienen.
Dit recept krijgt een 6 omdat het een mix is van gezonde en minder gezonde componenten. De zalm is een uitstekende keuze, rijk aan gezonde omega-3 vetzuren en eiwitten, wat goed is voor hart en hersenen. De toevoeging van bosui zorgt voor extra vitaminen. Het bladerdeeg en de roomboter trekken de score echter omlaag, omdat ze veel verzadigd vet en geraffineerde koolhydraten bevatten. Hoewel het een heerlijk en eenvoudig gerecht is, maakt het gebruik van bladerdeeg het meer geschikt om af en toe van te genieten, in plaats van als een standaard gezonde maaltijd.
Energie | 584 kcal |
---|---|
Vetten | 46.3 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 17.8 g |
Koolhydraten | 16.7 g |
waarvan suikers | 1 g |
Vezels | 1.2 g |
Eiwitten | 27.3 g |
Zout | 0.6 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept