Zalm op bladerdeeg uit de oven

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een eenvoudig gerecht is dit taartje met zalm en bosui op wat bladerdeeg en ook nog eens snel gemaakt.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Pan
  • Mes
  • Ovenplaat
  • Kwastje

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Stap 2 Smelt een klein klontje roomboter in een pannetje en voeg de bosui toe. Bak enkele minuten op een zacht vuurtje.
    1. ongezouten roomboter 2 klontjes
    2. bosui 2 stuks
  3. Stap 3 Voeg naar smaak, peper, zout , citroensap en basilicum toe.
    1. peper
    2. zout
    3. citroensap
    4. gedroogde basilicum
  4. Stap 4 Leg de plakjes bladerdeeg op de ovenplaat. Kwast er wat gesmolten boter overheen.
    1. diepvries bladerdeeg
  5. Stap 5 Beleg het bladerdeeg met het bosui mengsel en laat de randjes zoveel mogelijk vrij.
  6. Stap 6 Leg op elk stukje bladerdeeg een zamlfilet en bestrooi deze met peper en wat zout.
  7. Stap 7 Zet voor 15 minuten in de oven. Serveer eventueel met gebakken krieltjes en een frisse komkommersalade. Garneer de taartjes met een plakje citroen voor de liefhebber.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Een eenvoudig hoofdgerecht, dat ook als tussengerechtje kan dienen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 87 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 26 december 2024

Tip

Een eenvoudig hoofdgerecht, dat ook als tussengerechtje kan dienen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 584 kcal
Vetten 46.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 17.8 g
Koolhydraten 16.7 g
waarvan suikers 1 g
Vezels 1.2 g
Eiwitten 27.3 g
Zout 0.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account