Kip Jalfrezi

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Kip Jalfrezi is een kleurrijk en smaakvol Indiaas gerecht dat in minder dan 30 minuten klaar is. Het combineert malse stukjes kip, paprika en uien in een pittige tomatensaus op smaak gebracht met gember, knoflook en diverse kruiden.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    35 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Koekenpan

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de ghee of olie in een koekenpan en bak de grofgesneden ui en paprika's tot ze zacht zijn, maar nog steeds een bite hebben. Zet ze apart in een kom.
  2. Stap 2 Doe in dezelfde pan nog een beetje ghee of olie en bak de gesnipperde uien tot ze goudbruin zijn. Voeg daarna de jalapeño, knoflook en gember toe en bak nog 1-2 minuten.
  3. Stap 3 Voeg de specerijen toe en bak nog een minuut.
  4. Stap 4 Voeg de kip toe en bak tot de kip wit begint te worden maar nog niet gaar is.
  5. Stap 5 Voeg vervolgens de tomatenpulp, tomatenpuree, laurierblaadje, peper en zout toe en roer goed door elkaar.
  6. Stap 6 Zet het vuur laag, dek de pan af en laat 20 minuten sudderen. Af en toe even roeren.
  7. Stap 7 Doe de ui en paprika's terug in de pan en roer goed door.
  8. Stap 8 Laat nog 3-4 minuten sudderen. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Als het mengsel te droog is kun je een beetje water toevoegen. (Kip Jalfrezi is geen "sausachtig" gerecht).
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Serveer het gerecht met rijst en/of naanbrood. Lekker met een verfrissende komkommerraita.

Maak het gerecht van tevoren, de smaken zijn de volgende dag nog beter. Je kunt het ook invriezen voor een snelle maaltijd.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 162 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 20 december 2024

Tip

Serveer het gerecht met rijst en/of naanbrood. Lekker met een verfrissende komkommerraita.

Maak het gerecht van tevoren, de smaken zijn de volgende dag nog beter. Je kunt het ook invriezen voor een snelle maaltijd.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 284 kcal
Vetten 11 g
waarvan verzadigde vetzuren 5 g
Koolhydraten 19 g
waarvan suikers 10 g
Vezels 5 g
Eiwitten 28 g
Zout 2.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account