Eggnog, of eierpunch, is een romige feestdrank die zijn oorsprong vindt in Engeland en vooral in Noord-Amerika populair is. Deze winterse klassieker combineert melk, eieren, suiker en specerijen, vaak verrijkt met rum of bourbon. In tegenstelling tot de stevigere advocaat, is eggnog luchtiger en perfect om als drank te serveren tijdens de feestdagen.
Gebruik verse, biologische eieren om het risico op voedselgerelateerde ziektes te minimaliseren.
Voor gekookte eierpunch verwarm je de melk en room. Klop dit vervolgens door de eierdooier en verwarm je het verder tot het mengsel dikker wordt.
Gebruik verse, biologische eieren om het risico op voedselgerelateerde ziektes te minimaliseren.
Voor gekookte eierpunch verwarm je de melk en room. Klop dit vervolgens door de eierdooier en verwarm je het verder tot het mengsel dikker wordt.
Energie | 474 kcal |
---|---|
Vetten | 21.9 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 12.3 g |
Koolhydraten | 39 g |
waarvan suikers | 38.7 g |
Vezels | 0.1 g |
Eiwitten | 10 g |
Zout | 0.2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept