Eggnog, of eierpunch, is een romige feestdrank die zijn oorsprong vindt in Engeland en vooral in Noord-Amerika populair is. Deze winterse klassieker combineert melk, eieren, suiker en specerijen, vaak verrijkt met rum of bourbon. In tegenstelling tot de stevigere advocaat, is eggnog luchtiger en perfect om als drank te serveren tijdens de feestdagen.
Gebruik verse, biologische eieren om het risico op voedselgerelateerde ziektes te minimaliseren.
Voor gekookte eierpunch verwarm je de melk en room. Klop dit vervolgens door de eierdooier en verwarm je het verder tot het mengsel dikker wordt.
Gebruik verse, biologische eieren om het risico op voedselgerelateerde ziektes te minimaliseren.
Voor gekookte eierpunch verwarm je de melk en room. Klop dit vervolgens door de eierdooier en verwarm je het verder tot het mengsel dikker wordt.
Deze eierpunch is een zeer calorierijke en energiedichte drank, voornamelijk door de grote hoeveelheid suiker (200 gram) en de combinatie van volle melk en slagroom, wat resulteert in een hoog gehalte aan verzadigd vet. De eventuele toevoeging van alcohol verhoogt het aantal 'lege' calorieën aanzienlijk. Hoewel de eieren en melk wat eiwitten en calcium leveren, wegen deze voordelen niet op tegen de nadelen. Het is daarom een drank die je het beste met mate kunt drinken als een traktatie tijdens speciale gelegenheden.
Energie | 474 kcal |
---|---|
Vetten | 21.9 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 12.3 g |
Koolhydraten | 39 g |
waarvan suikers | 38.7 g |
Vezels | 0.1 g |
Eiwitten | 10 g |
Zout | 0.2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept