Eggnog

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Eggnog, of eierpunch, is een romige feestdrank die zijn oorsprong vindt in Engeland en vooral in Noord-Amerika populair is. Deze winterse klassieker combineert melk, eieren, suiker en specerijen, vaak verrijkt met rum of bourbon. In tegenstelling tot de stevigere advocaat, is eggnog luchtiger en perfect om als drank te serveren tijdens de feestdagen.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Totaal
    15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Benodigdheden

  • Mengkommen
  • Garde of elektrische handmixer
  • Kan
  • Rasp

Bereiding

  1. Stap 1 Scheid de eieren. Plaats de dooiers in een middelgrote kom en de eiwitten in een grote kom. Dek de eiwitten af en zet ze in de koelkast tot gebruik.
  2. Stap 2 Voeg 200 gram kristalsuiker toe aan de eidooiers en klop met de hand of een mixer op gemiddelde snelheid tot het mengsel glad, romig en lichtgeel van kleur is.
  3. Stap 3 Voeg de volle melk en slagroom toe, samen met de alcohol naar keuze. Klop totdat het 1 geheel is geworden.
  4. Stap 4 Dek de kom af en zet minstens 1 uur in de koelkast. Hoe meer alcohol je hebt gebruikt, hoe langer het houdbaar is. Alcoholvrije eierpunch moet binnen 1 dag worden gedronken.
  5. Stap 5 Klop vlak voor het serveren de eiwitten stijf. Het eiwit is stijf als er pieken ontstaan bij het optillen van de garde en het in de kom blijft zitten wanneer je deze ondersteboven houdt.
  6. Stap 6 Voeg de opgeklopte eiwitten toe aan de eierpunch en roer voorzichtig voor een luchtige en romige textuur.
  7. Stap 7 Giet de eierpunch in een kan. Serveer in individuele glazen en rasp er een beetje nootmuskaat overheen.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Gebruik verse, biologische eieren om het risico op voedselgerelateerde ziektes te minimaliseren.

Voor gekookte eierpunch verwarm je de melk en room. Klop dit vervolgens door de eierdooier en verwarm je het verder tot het mengsel dikker wordt.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 165 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 17 december 2024

Tip

Gebruik verse, biologische eieren om het risico op voedselgerelateerde ziektes te minimaliseren.

Voor gekookte eierpunch verwarm je de melk en room. Klop dit vervolgens door de eierdooier en verwarm je het verder tot het mengsel dikker wordt.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 474 kcal
Vetten 21.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 12.3 g
Koolhydraten 39 g
waarvan suikers 38.7 g
Vezels 0.1 g
Eiwitten 10 g
Zout 0.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account