Romige paddenstoelen-truffelsaus, lekker bij biefstuk

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Mijn nicht en haar man kwamen eten en mijn nicht is dol op alles met truffel. Zij kregen rib-eye met deze lekkere paddenstoelen-truffelsaus zonder pakjes of zakjes.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Garde of houten lepel

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de truffelolie in een koekenpan. Bak hierin de paddenstoelen tot het vocht is verdwenen. Niet bruin laten worden ! Voeg de gesnipperde ui hieraan toe en bak 2 minuten mee.
  2. Stap 2 Blus af met de witte wijn. Breng aan de kook tot de witte wijn bijna is verdwenen.
  3. Stap 3 Voeg de crème fraîche toe. Breng alles langzaam aan de kook op een lage warmtebron. Meng de verkruimelde bouillontablet, tabasco en de truffeltapenade erdoor. Vind je de saus te dik (mag niet te dik zijn), meng dan een scheutje melk door de saus.
  4. Stap 4 Proef de saus. Voeg eventueel nog wat van de verkruimelde paddenstoelenbouillontablet toe. Dan nogmaals goed verwarmen en doorroeren zodat je later geen restant van de bouillontablet proeft.
  5. Stap 5 Lekkere saus bij rood vlees, maar ook lekker op een warme geroosterde boterham of in een bakje van bladerdeeg.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Kan ook met kleine witte champignons

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 182 keer bekeken
  • 4 keer bewaard
  • 16 december 2024

Tip

Kan ook met kleine witte champignons

Voedingswaarden

Per portie
Energie 261 kcal
Vetten 23.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 12.4 g
Koolhydraten 3.4 g
waarvan suikers 2.1 g
Vezels 0.4 g
Eiwitten 2.2 g
Zout 0.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account