Gegrilde Zalm met Sesamzaad

(Nog geen beoordelingen)

Heerlijke gegrilde zalm met sesamzaadjes. Een zeer smaakvol hoofdgerecht. Geweldig in combinatie met gegrilde gele paprika's, sperziebonen en rijst met kruiden.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min
Gegrilde Zalm met Sesamzaad
Gegrilde zalm met sesamzaad voegt niet alleen een heerlijke crunch toe, maar de sesamzaadjes bevatten ook gezonde vetten en voedingsstoffen.

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Bereiding

  1. Stap 1 Meng sojasaus, honing, gember en knoflook samen in een kom tot de marinade gelijkmatig is vermengd. Bewaar 1/4 van de marinade apart.
  2. Stap 2 Leg de zalmfilets in een ondiepe schaal en giet de overgebleven 3/4 marinade over de zalm heen. Dek de schaal af met plasticfolie en zet 5 minuten in de koelkast.
  3. Stap 3 Verhit de sesamolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  4. Stap 4 Haal de zalm uit de marinade en schud een beetje om de overtollige marinade te verwijderen. Leg vervolgens de zalm met de huid naar boven in de hete olie. Bak ongeveer 4 minuten.
  5. Stap 5 Gooi de ongebruikte marinade in de ondiepe schaal weg. Draai de zalm om en besprenkel met de marinade die je eerder apart gezet hebt. Vervolgens bestrooi je de zalm met sezamzaadjes.
  6. Stap 6 Bak tot de vis makkelijk uit elkaar valt. Dit kan je controleren met een vork. Ongeveer 5 tot 7 minuten. Draai de zalm om, verwijder de huid en bak nog 1 minuut.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 165 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 10 maart 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 406 kcal
Vetten 19 g
waarvan verzadigde vetzuren 4 g
Koolhydraten 15 g
waarvan suikers 13 g
Vezels 1 g
Eiwitten 44 g
Zout 4.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account