Deze salsa is in een mum van tijd klaar. Tomaten en rode ui heel klein gesneden, knoflook erbij, peper en zout naar smaak, limoensap voor een fris accentje en wat rode peper voor een snufje pit. Het lekkerst met verse koriander erdoor.
Nog lekkerder met vers gesnipperde koriander.
Lekker om te dippen met nacho's of tortilla chips.
Deze salsa verwerkt in het gerecht van de Redactie namelijk Slowcooker Chili met Zwarte Bonen en Varkenshaas, maar dan uit de pan.
Op een broodje bij de lunch of op knapperig gebakken stokbrood als bruchetta.
Nog lekkerder met vers gesnipperde koriander.
Lekker om te dippen met nacho's of tortilla chips.
Deze salsa verwerkt in het gerecht van de Redactie namelijk Slowcooker Chili met Zwarte Bonen en Varkenshaas, maar dan uit de pan.
Op een broodje bij de lunch of op knapperig gebakken stokbrood als bruchetta.
Deze salsa scoort hoog op de gezondheidsschaal omdat hij bijna volledig bestaat uit verse groenten en kruiden zoals tomaat, rode ui, knoflook en koriander. Hierdoor is het een rijke bron van vitamines, mineralen en vezels, terwijl het erg laag is in calorieën. Het kleine beetje olijfolie voegt gezonde onverzadigde vetten toe en het limoensap zorgt voor extra vitamine C. Het is een uitstekende, verse keuze die je gemakkelijk zelf maakt en waarmee je toegevoegde suikers en conserveermiddelen uit kant-en-klare varianten vermijdt.
Energie | 51 kcal |
---|---|
Vetten | 2.1 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0.2 g |
Koolhydraten | 8.1 g |
waarvan suikers | 4.3 g |
Vezels | 2.2 g |
Eiwitten | 1.6 g |
Zout | 0.5 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept