Tikka Masala Linzen

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze heerlijke vegan draai aan Tikka Masala vervangt het vlees door voedzame linzen. Met alle klassieke kruiden en smaken van de traditionele Indiase versie, biedt dit recept een hartige maaltijd die perfect is voor vegetariërs.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    35 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Benodigdheden

  • Pan

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, peper, zout, knoflook en gember toe.
  2. Stap 2 Bak al roerend tot de uien zacht zijn. Ongeveer 4 minuten.
  3. Stap 3 Voeg de paprikapoeder, kerriepoeder, cayennepeper, kaneel, komijn, kurkuma en tomatenpuree toe.
  4. Stap 4 Bak de kruiden al roerend tot ze geurig zijn. Ongeveer 2 minuten.
  5. Stap 5 Voeg de linzen toe en roer om te mengen. Voeg vervolgens de bouillon en het laurierblad toe en roer nogmaals.
  6. Stap 6 Breng de linzen aan de kook. Zodra ze koken verlaag je het vuur. Dek af en laat sudderen terwijl je af en toe roert. Kook tot de linzen bijna gaar zijn. Ongeveer 20 minuten.
  7. Stap 7 De linzen moeten op dit moment nog een beetje een bite hebben.
  8. Stap 8 Voeg de kokosmelk toe en roer om te mengen.
  9. Stap 9 Kook onbedekt en roer regelmatig tot de linzen gaar zijn, maar nog niet papperig. Ongeveer 5 tot 10 minuten.
  10. Stap 10 Zodra de linzen gaar zijn roer je het verse citroensap erdoor. Proef en breng eventueel op smaak met extra peper en zout.
  11. Stap 11 Serveer met rijst en gegarneerd met verse koriander.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 191 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 8 december 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 308 kcal
Vetten 6 g
waarvan verzadigde vetzuren 1 g
Koolhydraten 48 g
waarvan suikers 6 g
Vezels 21 g
Eiwitten 18 g
Zout 3.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account