Cacio e Pepe met parelcouscous

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Dit eenvoudige en heerlijke gerecht combineert de romige textuur van parelcouscous met de klassieke smaak van cacio e pepe. Door de couscous te koken in water en het te mengen met kaas en peper, krijgt het gerecht een rijke smaak zonder het gebruik van boter of room. Serveer het als een snel vegetarisch bijgerecht of maak het de ster van de maaltijd met gegrilde garnalen of biefstuk.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Pan

Bereiding

  1. Stap 1 Voeg de couscous en water toe aan een pan op hoog vuur. Breng aan de kook.
  2. Stap 2 Zodra het kookt, verlaag je het vuur tot het licht suddert.
  3. Stap 3 Laat onafgedekt koken. Roer af en toe door tot de vloeistof is opgenomen en de couscous zacht is. Ongeveer 10 minuten.
  4. Stap 4 Haal van het vuur wanneer het water is opgenomen en de couscous zacht is.
  5. Stap 5 Breng op smaak met zwarte peper en zout.
  6. Stap 6 Roer de pecorino erdoor tot het helemaal gemengd is.
  7. Stap 7 Maak af met een paar draaien versgemalen zwarte peper, een beetje vers geraspte pecorino en peterselie.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Voor extra smaak kun je ook bouillon gebruiken in plaats van alleen water.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 154 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 5 december 2024

Tip

Voor extra smaak kun je ook bouillon gebruiken in plaats van alleen water.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 529 kcal
Vetten 6.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.1 g
Koolhydraten 95.7 g
waarvan suikers 0 g
Vezels 6.4 g
Eiwitten 20.6 g
Zout 2.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account