Mezzelune met een romige saus van warm gerookte zalm, doperwten en dille

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Mezzelune is een grote soort gevulde ravioli. Ik heb de koelverse gevulde mezzelune gekocht in de supermarkt. De saus heb ik gemaakt van slagroom met diepvries doperwten en warm gerookte zalm. Erg lekker.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Pan
  • Koekenpan

Bereiding

  1. Stap 1 Bereid de mezzelune volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in water met zout. Laat de mezzelune uitlekken in een vergiet.
  2. Stap 2 Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin het sjalotje glazig.
  3. Stap 3 Doe room erbij en breng aan de kook. Let op, de room kookt snel over.
  4. Stap 4 Doe de bevroren doperwten in de room en laat de doperwten hierin ontdooien. Breng de room op smaak met zout, peper en citroensap.
  5. Stap 5 Voeg de in stukjes gesneden warme gerookte zalm toe aan de room. Laat de zalm in korte tijd warm worden.
  6. Stap 6 Leg op elk bord een paar mezzelune. Schep de saus eroverheen. Garneer met verse gehakt dille.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Ook lekker met in stukjes gesneden plakjes gerookte zalm.

In plaats van dille kun je ook peterselie gebruiken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 250 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 2 december 2024

Tip

Ook lekker met in stukjes gesneden plakjes gerookte zalm.

In plaats van dille kun je ook peterselie gebruiken.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 606 kcal
Vetten 39.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 21.9 g
Koolhydraten 33.1 g
waarvan suikers 4 g
Vezels 1.8 g
Eiwitten 30 g
Zout 4.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account