Warme amuse op basis van een kruidenolie met grote garnalen in een glaasje geserveerd, als onderdeel van het Vega Vismenu voor onze lieve overbuurvrouw.
Deze amuse is zeer gemakkelijk voor meerdere personen te maken.
Deze amuse is zeer gemakkelijk voor meerdere personen te maken.
Deze amuse scoort goed dankzij de basis van gezonde ingrediënten. Garnalen zijn een prima bron van magere eiwitten, en de knoflook, sjalot, peper en peterselie leveren diverse vitamines en antioxidanten. De olijfolie voegt gezonde onverzadigde vetten toe. Het voornaamste aandachtspunt is echter de relatief grote hoeveelheid olie (5 eetlepels) voor een kleine amuse, wat het gerecht behoorlijk calorierijk en vet maakt. Een kleinere hoeveelheid olie zou de gezondheidsscore aanzienlijk verbeteren.
Energie | 74 kcal |
---|---|
Vetten | 5.7 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0.8 g |
Koolhydraten | 3.6 g |
waarvan suikers | 1.2 g |
Vezels | 0.5 g |
Eiwitten | 2.6 g |
Zout | 0.7 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept