De hamlapjes worden een uurtje gemarineerd, lekker en snel gebakken in de wok met 2 soorten paprika, Chinese kool en geserveerd met gele rijst.
In dit gerecht is wat betreft de tijd van bereiding de marinade tijd niet inbegrepen.
Langer in de marinade des te lekkerder de smaak.
In dit gerecht is wat betreft de tijd van bereiding de marinade tijd niet inbegrepen.
Langer in de marinade des te lekkerder de smaak.
Dit wokgerecht scoort goed op gezondheid dankzij de ruime hoeveelheid groenten zoals Chinese kool en twee soorten paprika, die rijk zijn aan vitamines, mineralen en vezels. De maaltijd is mooi in balans met een portie varkensvlees voor de eiwitten en rijst voor de koolhydraten. Er wordt slim gekozen voor sojasaus met minder zout, wat beter is voor de bloeddruk. Voor een nog hogere score zou je kunnen kiezen voor zilvervliesrijst in plaats van witte rijst voor extra vezels en een magerder stukje vlees zoals varkenshaas.
Energie | 611 kcal |
---|---|
Vetten | 20.9 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 2.8 g |
Koolhydraten | 75.4 g |
waarvan suikers | 7.3 g |
Vezels | 4.7 g |
Eiwitten | 29.6 g |
Zout | 3.3 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept