-
Stap 1
Maak een ijsbad door koud water en ijsblokjes in een kleine mengkom te doen.
-
Stap 2
Vet een bord licht in met boter of ghee. Als je siliconen mallen gebruikt, vet deze dan licht in met boter of ghee. Als je geen siliconen mallen gebruikt, vet dan een bakplaat licht in met boter of ghee.
-
Stap 3
Meng de melk en cashewmeel in een pan en roer met een spatel tot een glad mengsel. Zet op laag vuur en verwarm het mengsel al roerend naar 81°C. Zorg ervoor dat het niet warmer dan 81°C wordt.
-
Stap 4
Blijf continu roeren om aanbakken of karamellisatie te voorkomen en verwarm totdat het mengsel is ingedikt tot een zeer dikke pasta, vergelijkbaar met dikke, romige pindakaas. Ongeveer 15 tot 45 minuten (de tijd hangt af van hoe nauwkeurig je de temperatuur aanhoudt).
-
Stap 5
Om het deeg te testen gebruik je een theelepel om een portie deeg ter grootte van een grote knikker in het ijsbad te leggen en 1 minuut te wachten.
-
Stap 6
Gebruik schone vingers om het afgekoelde deeg uit het ijsbad te halen en probeer het tot een bal te vormen. Als het deeg gemakkelijk een niet-plakkerige bal vormt, is het deeg klaar.
-
Stap 7
Vormt het deeg niet gemakkelijk een bal of is het nog steeds erg plakkerig? Blijf dan het cashewmengsel op laag vuur al roerend verwarmen en blijf het deeg elke 2 minuten testen totdat het de gewenste consistentie bereikt.
-
Stap 8
Haal het deeg van het vuur en voeg 1 eetlepel boter of ghee en het vanille-extract toe. Roer goed om te mengen. Breng het deeg over naar het ingevette bord en spreid het uit tot een vlakke, gelijkmatige laag. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Ongeveer 2 uur.
-
Stap 9
Vet je handpalmen en vingers in met 1 theelepel boter of ghee en kneed het afgekoelde deeg totdat het niet langer plakkerig is. Ongeveer 4 minuten.
-
Stap 10
Als je siliconen mallen gebruikt: Verdeel het deeg in de mallen en gebruik een mes om het deeg gelijk te maken met de bovenkant van de mal.
-
Stap 11
Zet de mallen op het aanrecht, eventueel afgedekt met een schone doek, totdat het oppervlak stevig aanvoelt en licht gedroogd is. Ongeveer 12 uur. Haal daarna uit de vormpjes.
-
Stap 12
Als je een bakplaat gebruikt: Werk met 1 eetlepel deeg per keer en vorm het deeg tot schijfjes van 2,5 centimeter en leg deze op de voorbereide bakplaat, met een ruimte van 2,5 centimeter tussen elk snoepje. Gebruik een vork om patronen in de bovenkant van de snoepjes te prikken.
-
Stap 13
Zet de bakplaat op het aanrecht, eventueel afgedekt met een schone doek, totdat het oppervlak stevig aanvoelt en licht gedroogd is. Ongeveer 12 uur.
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept