Deze cashew snoepjes zijn een traditionele traktatie die tijdens de kerstvieringen in India worden gegeten. Ze smelten in je mond en zijn gegarandeerd favoriet bij iedereen die van zoet houdt.
Je kunt zelf cashewmeel maken, maar het is aan te raden om fijn gemalen cashewmeel in de winkel of online te kopen.
De snoepjes kunnen tot 3 weken bij kamertemperatuur in een luchtdichte verpakking worden bewaard.
Je kunt zelf cashewmeel maken, maar het is aan te raden om fijn gemalen cashewmeel in de winkel of online te kopen.
De snoepjes kunnen tot 3 weken bij kamertemperatuur in een luchtdichte verpakking worden bewaard.
Deze snoepjes zijn een traktatie en moeten als zodanig met mate worden gegeten. Het hoofdingrediënt is gezoete gecondenseerde melk, wat resulteert in een zeer hoog suikergehalte. De toevoeging van boter of ghee draagt ook bij aan de hoeveelheid verzadigd vet. Hoewel de cashewnoten een bron zijn van enkele gezonde vetten en mineralen, worden deze voordelen grotendeels tenietgedaan door de grote hoeveelheid suiker. Hierdoor is het recept vooral rijk aan calorieën, suiker en vet en is het niet aan te merken als een voedzame keuze voor regelmatig gebruik.
Energie | 49 kcal |
---|---|
Vetten | 2 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 1 g |
Koolhydraten | 6 g |
waarvan suikers | 6 g |
Vezels | 0 g |
Eiwitten | 1 g |
Zout | 0 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept