Hartige taart met witlof, brie, boursin en hamblokjes met een topping van peccannoten

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een heerlijke taart, die al na 15 minuten voorbereiding de oven in kan. Vol van smaak en gemakkelijk te maken . Omdat deze taart wat weinig groente bevat en bedoeld als hoofdgerecht voor 2 heb ik er een salade bij geserveerd.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    40 min
  • Totaal
    55 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Mes
  • Pan
  • Taartvorm ingevet
  • Garde

Bereiding

  1. Stap 1 Bestuif het werkvlak met bloem. Leg de plakjes deeg op elkaar en bestuif met bloem. Rol ze uit tot een lap, iets groter dan de vorm. Leg het deeg in de vorm en in de rand, druk lichtjes aan en rol met de deegroller eventueel het overlappend teveel aan deeg weg. Bestrooi de bodem met paneermeel en zet aan de kant.
  2. Stap 2 Kook het struikje witlof in water met het stukje bouillon 3 minuten. Laat uitlekken in een vergiet, knijp het meeste vocht uit de witlof en dep droog met keukenpapier. Halveer en snij de onderkant en de kern weg.
  3. Stap 3 Leg de blaadjes met de snijkant naar boven in de vorm en verdeel er de brie en de ham overheen.
  4. Stap 4 Klop de eieren los in de room en klop er de boursin door. Breng op smaak met gemalen peper.
  5. Stap 5 Ondertussen staat je oven al voorverwarmd op 200 graden. Giet het ei roommengsel over de ingrediënten van je taart.
  6. Stap 6 Verdeel er de stukjes pecannoten overheen en bak voor 40 minuten in het midden van de oven.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Ik heb geen extra zout toegevoegd, omdat ham, boursin en brie genoeg zout bevatten. Voel je vrij om zout toe te voegen.

Ook lekker met walnoten als variatie.

Kies voor een slankere variant melk, boursin roomkaas light en brie light.

In kleine stukjes gesneden een heerlijk borrelhapje. Ideaal op een buffet of als lunch.

Laat voor een vegetarische variant de ham weg en voeg wat meer brie en boursin toe.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Lidy
Lidy
370 recepten
  • Donateur
  • 1014 keer bekeken
  • 4 keer bewaard
  • 27 november 2024

Tip

Ik heb geen extra zout toegevoegd, omdat ham, boursin en brie genoeg zout bevatten. Voel je vrij om zout toe te voegen.

Ook lekker met walnoten als variatie.

Kies voor een slankere variant melk, boursin roomkaas light en brie light.

In kleine stukjes gesneden een heerlijk borrelhapje. Ideaal op een buffet of als lunch.

Laat voor een vegetarische variant de ham weg en voeg wat meer brie en boursin toe.

Voedingswaarden

Per portie
5 / 10
Genieten met mate

Deze hartige taart is een echte traktatie, maar scoort gemiddeld op de gezondheidsschaal. De aanwezigheid van witlof, eieren en pecannoten voegt vezels, eiwitten en gezonde vetten toe. Echter, de combinatie van kant-en-klaar hartig taartdeeg, kookroom, twee soorten kaas (brie en boursin) en hamblokjes maakt het gerecht zeer rijk aan verzadigd vet en zout. Hoewel het een heerlijke en smaakvolle maaltijd is, is het door deze combinatie meer geschikt om af en toe van te genieten dan als een standaard gezonde maaltijd. De tip om er een salade bij te serveren is een uitstekende manier om de voedingswaarde te verhogen.

Energie 969 kcal
Vetten 74 g
waarvan verzadigde vetzuren 24.8 g
Koolhydraten 52.9 g
waarvan suikers 8.2 g
Vezels 7.3 g
Eiwitten 29.5 g
Zout 2.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account