Groene kool, ook wel genoemd savooiekool. Met stukjes vleestomaat, sjalotjes en knoflook gebakken en aan het einde een scheutje teriyakisaus toegevoegd. Zo lust je altijd wel kool.
Wij hebben de groene kool gegeten met gemarineerde speklapjes en gekookte aardappelen.
Je kunt dit ook maken met spitskool.
Zelf de teriyakisaus maken? Zie: https://eetse.nl/recepten/656/teriyakisaus
Wij hebben de groene kool gegeten met gemarineerde speklapjes en gekookte aardappelen.
Je kunt dit ook maken met spitskool.
Zelf de teriyakisaus maken? Zie: https://eetse.nl/recepten/656/teriyakisaus
Dit gerecht scoort hoog op gezondheid dankzij de royale hoeveelheid groenten. Groene kool, tomaat, sjalot en knoflook leveren veel vezels, vitamines en mineralen. De bereiding in olijfolie is een goede keuze. De toevoeging van teriyakisaus en roomboter maakt het gerecht wel wat rijker aan suiker, zout en verzadigd vet. Ondanks deze smaakmakers blijft de basis zeer voedzaam, waardoor het een gezonde keuze is als bijgerecht.
Energie | 106 kcal |
---|---|
Vetten | 4.9 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 1.2 g |
Koolhydraten | 14.9 g |
waarvan suikers | 8.2 g |
Vezels | 5 g |
Eiwitten | 3.2 g |
Zout | 0.9 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept