Gebakken groene kool met stukjes tomaat en teriyakisaus

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Groene kool, ook wel genoemd savooiekool. Met stukjes vleestomaat, sjalotjes en knoflook gebakken en aan het einde een scheutje teriyakisaus toegevoegd. Zo lust je altijd wel kool.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Wok of hapjespan met deksel

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olie in een grote wok of hapjespan. Bak hierin de sjalot-snippers en de knoflook glazig. Bak de tomaat-stukjes even mee.
  2. Stap 2 Voeg de groene kool in gedeelten eraan toe. Regelmatig omscheppen. Zet een deksel op de pan zodat de kool sneller gaart. Zodra de kool is geslonken (8 tot 10 minuten) haal je het deksel van de pan.
  3. Stap 3 Maak de kool op smaak met chilivlokken, peper, zout en nootmuskaat. Roer aan het eind van de bereidingstijd de teriyakisaus en de roomboter door de kool. Dan smaakt de groene kool nog veel lekkerder.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Wij hebben de groene kool gegeten met gemarineerde speklapjes en gekookte aardappelen.

Je kunt dit ook maken met spitskool.

Zelf de teriyakisaus maken? Zie: https://eetse.nl/recepten/656/teriyakisaus

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 464 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 26 november 2024

Tip

Wij hebben de groene kool gegeten met gemarineerde speklapjes en gekookte aardappelen.

Je kunt dit ook maken met spitskool.

Zelf de teriyakisaus maken? Zie: https://eetse.nl/recepten/656/teriyakisaus

Voedingswaarden

Per portie
Energie 106 kcal
Vetten 4.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.2 g
Koolhydraten 14.9 g
waarvan suikers 8.2 g
Vezels 5 g
Eiwitten 3.2 g
Zout 0.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account