Italiaans ovenschoteltje met kabeljauwfilet

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Weinig tijd en toch iets gezonds en lekkers op tafel willen zetten, dan is deze slanke ovenschotel ideaal. Geheel voor te bereiden circa 15 minuten in de oven en smullen maar.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Mes
  • Ovenschaaltjes
  • Kom

Bereiding

  1. Stap 1 Meng de tomaat, sjalot, paprika, knoflook en de gesnipperde rozemarijn door elkaar. Breng op smaak met wat gedroogde basilicum en oregano, peper en zout.
  2. Stap 2 Vet 2 eenpersoons ovenschaaltjes dun in met wat olijfolie.
  3. Stap 3 Verdeel de groente over de 2 schaaltjes.
  4. Stap 4 Leg er de kabeljauw bovenop en giet er de wijn overheen.
  5. Stap 5 Bestrooi de kabeljauw met peper naar smaak uit de molen en een snufje zout.
  6. Stap 6 Dek de schaaltjes met aluminiumfolie af en zet ze voor 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Verwijder de folie de laatste 5 minuten.
  7. Stap 7 Heerlijk met knapperig gebakken minikriel en een groente naar keuze, die je klaarmaakt in de oventijd van de vis.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Bereid de ovenschaal voor en bewaar afgedekt met aluminiumfolie tot gebruik in de koelkast. Reken dan wel 5 minuten extra oventijd.

Ook lekker met andere witvis (schol, heilbot, tong).

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Lidy
Lidy
366 recepten
  • Donateur
  • 577 keer bekeken
  • 4 keer bewaard
  • 25 november 2024

Tip

Bereid de ovenschaal voor en bewaar afgedekt met aluminiumfolie tot gebruik in de koelkast. Reken dan wel 5 minuten extra oventijd.

Ook lekker met andere witvis (schol, heilbot, tong).

Voedingswaarden

Per portie
9 / 10
Licht en voedzaam

Dit Italiaanse ovenschoteltje is een zeer gezonde keuze dankzij de uitstekende combinatie van magere vis en veel verse groenten. De kabeljauw levert hoogwaardige eiwitten en gezonde omega-3 vetzuren, terwijl de tomaten, paprika, sjalot en knoflook zorgen voor een rijke dosis vitamines, mineralen en antioxidanten. De bereidingswijze in de oven met een klein beetje olijfolie is ook erg gezond: er wordt weinig vet gebruikt en de voedingsstoffen blijven goed behouden. Het gerecht is op zichzelf geen complete maaltijd, maar vormt een perfecte basis. Serveer het met een volkoren graanproduct en extra groenten om de maaltijd compleet te maken.

Energie 178 kcal
Vetten 1.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 6.3 g
waarvan suikers 1.9 g
Vezels 1.1 g
Eiwitten 27.9 g
Zout 0.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account