Weinig tijd en toch iets gezonds en lekkers op tafel willen zetten, dan is deze slanke ovenschotel ideaal. Geheel voor te bereiden circa 15 minuten in de oven en smullen maar.
Bereid de ovenschaal voor en bewaar afgedekt met aluminiumfolie tot gebruik in de koelkast. Reken dan wel 5 minuten extra oventijd.
Ook lekker met andere witvis (schol, heilbot, tong).
Bereid de ovenschaal voor en bewaar afgedekt met aluminiumfolie tot gebruik in de koelkast. Reken dan wel 5 minuten extra oventijd.
Ook lekker met andere witvis (schol, heilbot, tong).
Dit Italiaanse ovenschoteltje is een zeer gezonde keuze dankzij de uitstekende combinatie van magere vis en veel verse groenten. De kabeljauw levert hoogwaardige eiwitten en gezonde omega-3 vetzuren, terwijl de tomaten, paprika, sjalot en knoflook zorgen voor een rijke dosis vitamines, mineralen en antioxidanten. De bereidingswijze in de oven met een klein beetje olijfolie is ook erg gezond: er wordt weinig vet gebruikt en de voedingsstoffen blijven goed behouden. Het gerecht is op zichzelf geen complete maaltijd, maar vormt een perfecte basis. Serveer het met een volkoren graanproduct en extra groenten om de maaltijd compleet te maken.
Energie | 178 kcal |
---|---|
Vetten | 1.6 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0 g |
Koolhydraten | 6.3 g |
waarvan suikers | 1.9 g |
Vezels | 1.1 g |
Eiwitten | 27.9 g |
Zout | 0.5 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept