Ouderwetse eenvoudige macaroni met soepgroenten

(Nog geen beoordelingen)

Één van de lievelingsrecepten van mijn man. Eenvoudige elleboogmacaroni met soepgroenten, gekookte ham en geraspte kaas. Dit aten we in het begin van ons huwelijk en nog steeds vinden we dit lekker. Weinig ingrediënten, snel klaar.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Pan
  • Vergiet
  • Hapjespan

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de macaroni beetgaar in water met zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de macaroni uitlekken in een vergiet.
  2. Stap 2 Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak hierin de uisnippers glazig. Voeg de soepgroenten hieraan toe en bak die een paar minuten mee. De soepgroenten moeten beetgaar blijven.
  3. Stap 3 Meng de reepjes ham en de geraspte kaas door de macaroni. Maak de macaroni op smaak met peper, zout, nootmuskaat en worcestersaus.

Tip

De macaroni kan goed worden ingevroren.

Ook lekker als ovenschotel. Dan gaat een deel door de macaroni en een deel bovenop.

Voor de liefhebber: een scheutje tomatenketchup erdoor.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 65 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 25 november 2024

Tip

De macaroni kan goed worden ingevroren.

Ook lekker als ovenschotel. Dan gaat een deel door de macaroni en een deel bovenop.

Voor de liefhebber: een scheutje tomatenketchup erdoor.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 875 kcal
Vetten 30.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 7.4 g
Koolhydraten 109.9 g
waarvan suikers 8.2 g
Vezels 7.8 g
Eiwitten 40.1 g
Zout 3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account