Eenvoudige Paella

(Nog geen beoordelingen)

Paella is een klassiek Spaans gerecht met saffraanrijst, chorizo, kip en zeevruchten. Dit eenvoudige recept marineert de kip in paprikapoeder en oregano voor extra smaak en voegt de garnalen op het laatste moment toe voor een heerlijk resultaat. Serveer deze heerlijke paella in het midden van de tafel zodat iedereen kan opscheppen.

  • Voorbereiding
    30 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    1 uur
Paella
Paella, oorspronkelijk uit Valencia, Spanje, dankt zijn naam aan de speciale brede, ondiepe pan waarin het traditioneel wordt gekookt.

Ingrediënten

Aantal porties:
8

Bereiding

  1. Stap 1 Voor de marinade meng je 2 eetlepels olijfolie, paprikapoeder, oregano, peper en zout in een glazen kom.
  2. Stap 2 Voeg vervolgens de kip toe en roer om alles goed te bedekken. Dek de kom af en zet tot gebruik in de koelkast.
  3. Stap 3 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan of paellapan op middelhoog vuur. Roer de knoflook en chilivlokken erdoor. Roer verolgens de rijst erdoor. Bak en roer tot de rijst bedekt is met olie. Ongeveer 3 minuten.
  4. Stap 4 Voeg saffraandraadjes, laurierblad, peterselie, kippenbouillon en geraspte citroenschil toe. Roer tot alles goed gemengd is en breng aan de kook. Zet het vuur naar middel-laag en dek af. Laat 20 minuten sudderen.
  5. Stap 5 Terwijl de rijst kookt, verhit je 2 eetlepels olijfolie in een aparte koekenpan op middelhoog vuur. Roer de gemarineerde kip erdoor en bak 3 minuten. Voeg vervolgens de ui toe en bak tot deze glazig is. Ongeveer 5 minuten.
  6. Stap 6 Voeg nu de paprika en chorizo toe. Bak al roerend en breek de worst in stukjes met een spatel. Bak voor 5 minuten. Voeg als laatste de garnalen toe. Bak en roer tot de garnalen felroze aan de buitenkant zijn en het vlees ondoorzichtig is. Ongeveer 2 minuten.
  7. Stap 7 Verspreid het rijstmengsel op een serveerschaal. Bedek met het vlees- en zeevruchtenmengsel.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 254 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 5 maart 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 736 kcal
Vetten 35 g
waarvan verzadigde vetzuren 10 g
Koolhydraten 46 g
waarvan suikers 2 g
Vezels 3 g
Eiwitten 56 g
Zout 3.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account