Heerlijke Hollandse Hutspot met pittige gehaktballetjes en zoete gekaramelliseerde uienmix

(Nog geen beoordelingen)

Hollandse Huspot met een twist van licht pittige balletjes gemengd gehakt en een mix van zoete uien. Ui in de hutspot meegekookt en lekkere zoete uien on top. Heerlijk.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    40 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. VOOR DE HUTSPOT
  2. VOOR DE BALLETJES
  3. GEKARAMELLISEERDE UIEN

Bereiding

  1. Stap 1 Breng een pan water aan de kook met het stukje bouillon en voeg aardappelen, winterpeen en de ui toe. Kook circa 20 minuten totdat alles gaar is.
  2. Stap 2 Meng ondertussen alles voor het gehakt door elkaar en maak er gelijke balletjes van. Bak de balletjes bruin en gaar in olie naar keuze.
  3. Stap 3 Bak de uien in olie onder af en toe roeren in circa 20 minuten zachtjes zoet.
  4. Stap 4 Giet de hutspot af (bewaar wat vocht) en stamp alles met boter, wat melk, de kerrie en de nootmuskaat tot een stamppot. Proef. Voeg peper naar maak en eventueel zout toe.
  5. Stap 5 Voeg eventueel voor wat jus een beetje kookvocht van de hutspot toe aan de gehaktballetjes.
  6. Stap 6 Verdeel de hutspot over 2 voorverwarmde borden, verdeel er de gekaramelliseerde uien over met daarop de balletjes gehakt.

Tip

Neem alleen rode uien of gemengd met sjalot.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 99 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 20 november 2024

Tip

Neem alleen rode uien of gemengd met sjalot.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 690 kcal
Vetten 27.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 11.19 g
Koolhydraten 89 g
waarvan suikers 21.3 g
Vezels 13.2 g
Eiwitten 24.3 g
Zout 2.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account