Kibbeling

(Nog geen beoordelingen)

Kibbeling is een klassiek Nederlands gerecht dat bestaat uit stukjes gefrituurde witvis. Het is heerlijk als snack of als bijgerecht met frietjes. Dit recept laat zien hoe je eenvoudig je eigen kibbeling kunt maken.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Frituurpan

Bereiding

  1. Stap 1 Spoel de vis af onder koud water en dep hem droog met keukenpapier.
  2. Stap 2 Snijd de vis in blokjes van ongeveer 3 x 3 cm.
  3. Stap 3 Breng de blokjes vis een dag van tevoren op smaak viskruiden. Dek ze goed af en zet ze in de koelkast.
  4. Stap 4 Bereid het beslag door 500 gram bloem, 2 eieren en 1 liter melk te mengen. Voor extra smaak kun je een scheutje bier toevoegen.
  5. Stap 5 Verwarm plantaardige olie in een frituurpan tot 180 graden Celsius.
  6. Stap 6 Bak de visstukjes in de hete olie tot ze goudbruin zijn.

Tip

Probeer eens een andere kruidenmix in plaats van traditionele viskruiden voor wat variatie.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 83 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 17 november 2024

Tip

Probeer eens een andere kruidenmix in plaats van traditionele viskruiden voor wat variatie.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 304 kcal
Vetten 16.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.2 g
Koolhydraten 11.9 g
waarvan suikers 0.4 g
Vezels 0.3 g
Eiwitten 27.6 g
Zout 1.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account