Kibbeling is een klassiek Nederlands gerecht dat bestaat uit stukjes gefrituurde witvis. Het is heerlijk als snack of als bijgerecht met frietjes. Dit recept laat zien hoe je eenvoudig je eigen kibbeling kunt maken.
Probeer eens een andere kruidenmix in plaats van traditionele viskruiden voor wat variatie.
Probeer eens een andere kruidenmix in plaats van traditionele viskruiden voor wat variatie.
Hoewel dit recept een gezonde basis heeft door het gebruik van witvis, rijk aan eiwitten en gezonde vetten, wordt de gezondheidswaarde aanzienlijk verminderd door de bereidingswijze. De vis wordt in een beslag van bloem gedoopt en vervolgens gefrituurd in olie. Dit proces voegt veel vet en calorieën toe, waardoor het eindproduct calorierijk is en minder voedzaam dan onbewerkte vis. Daarom is kibbeling eerder geschikt als een snack voor af en toe dan als onderdeel van een reguliere, gezonde maaltijd.
Energie | 304 kcal |
---|---|
Vetten | 16.2 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 3.2 g |
Koolhydraten | 11.9 g |
waarvan suikers | 0.4 g |
Vezels | 0.3 g |
Eiwitten | 27.6 g |
Zout | 1.4 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept