Heerlijke Boter Aardappeltjes

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze aardappelen zijn een verrukkelijke bijgerecht die je zal verrassen met hun gekarameliseerde buitenkant en zijdezachte, romige binnenkant. Het is een eenvoudig te maken recept met veelgebruikte ingrediënten.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    55 min
  • Totaal
    1 uur 15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
5

Benodigdheden

  • Oven
  • Grote kom

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 245 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met opstaande rand met aluminiumfolie.
  2. Stap 2 Snijd de uiteinden van de aardappelen recht en snijd de aardappelen in ronde plakken van 2,5 cm dik. Zet apart.
  3. Stap 3 Klop in een grote kom de gesmolten boter, tijm, rozemarijn en alle kruiden (niet de knoflook) samen. Voeg de aardappelschijven toe aan het botermengsel en meng tot ze gelijkmatig bedekt zijn.
  4. Stap 4 Leg de aardappelen in een enkele laag op de bakplaat. Lepel eventuele overgebleven boter-kruidenmengsel over de aardappelen.
  5. Stap 5 Rooster de aardappelen 20 minuten in de oven.
  6. Stap 6 Keer de aardappelen om en rooster nog eens 15 minuten.
  7. Stap 7 Meng intussen de kippenbouillon, het citroensap en de knoflook in een kleine kom of maatbeker.
  8. Stap 8 Haal de aardappelen uit de oven, keer nog een keer om en giet het bouillonmengsel over de aardappelen.
  9. Stap 9 Rooster ze nog eens 15 minuten of totdat de aardappelen heel zacht zijn.
  10. Stap 10 Haal ze uit de oven en laat 5 minuten rusten om extra bouillon op te nemen.
  11. Stap 11 Leg de aardappelen op een serveerschaal en besprenkel met het vloeistof van de bakplaat. Garneer eventueel met wat verse kruiden.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Snijd de aardappelen van vergelijkbare grootte zodat ze gelijkmatig bakken.

Zorg ervoor dat beide zijden van de aardappelschijven goed bedekt zijn met het boter-kruidenmengsel.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 606 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 28 oktober 2024

Tip

Snijd de aardappelen van vergelijkbare grootte zodat ze gelijkmatig bakken.

Zorg ervoor dat beide zijden van de aardappelschijven goed bedekt zijn met het boter-kruidenmengsel.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 325 kcal
Vetten 14 g
waarvan verzadigde vetzuren 8.5 g
Koolhydraten 46.5 g
waarvan suikers 2.2 g
Vezels 4.4 g
Eiwitten 5.6 g
Zout 1.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account