Deze aardappelen zijn een verrukkelijke bijgerecht die je zal verrassen met hun gekarameliseerde buitenkant en zijdezachte, romige binnenkant. Het is een eenvoudig te maken recept met veelgebruikte ingrediënten.
Snijd de aardappelen van vergelijkbare grootte zodat ze gelijkmatig bakken.
Zorg ervoor dat beide zijden van de aardappelschijven goed bedekt zijn met het boter-kruidenmengsel.
Snijd de aardappelen van vergelijkbare grootte zodat ze gelijkmatig bakken.
Zorg ervoor dat beide zijden van de aardappelschijven goed bedekt zijn met het boter-kruidenmengsel.
Dit aardappelgerecht krijgt een gezondheidsscore van 4 uit 10. Hoewel aardappelen en verse kruiden waardevolle voedingsstoffen leveren, zorgt de aanzienlijke hoeveelheid boter voor een hoog gehalte aan calorieën en verzadigd vet. Dit maakt het gerecht minder geschikt voor regelmatige consumptie als onderdeel van een gezond voedingspatroon. De keuze voor kippenbouillon met verlaagd zoutgehalte is een pluspunt, maar weegt niet op tegen de hoeveelheid vet. Het is eerder een smakelijke traktatie voor speciale gelegenheden.
Energie | 325 kcal |
---|---|
Vetten | 14 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 8.5 g |
Koolhydraten | 46.5 g |
waarvan suikers | 2.2 g |
Vezels | 4.4 g |
Eiwitten | 5.6 g |
Zout | 1.2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept