Kiwi-bananenjam met sinaasappel

(Nog geen beoordelingen)

Bananen die op moeten en kiwi's die behoorlijk rijp zijn. Door die twee met elkaar te mengen en wat sinaasappelsap toe te voegen ontstond een hele lekkere jam, die ik zeker vaker ga maken.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    6 min
  • Totaal
    21 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Schone jampotjes met deksels

Bereiding

  1. Stap 1 Doe de stukken banaan en kiwi in een grote pan.
  2. Stap 2 Voeg het citroensap en sinaasappelsap eraan toe.
  3. Stap 3 Weeg het totaal en voeg dan de helft van het totale gewicht aan geleisuiker toe. Meng alles goed door elkaar.
  4. Stap 4 Laat het fruit nu een paar uurtjes rusten.
  5. Stap 5 Zorg dat de potjes die met de jam gevuld moeten worden klaar staan. (De potjes en deksels moeten vooraf nog goed worden gespoeld met kokend water).
  6. Stap 6 Breng het fruit aan de kook en laat het fruit minstens 4 minuten koken.
  7. Stap 7 Doe dan de jam-proef: een theelepel jam op een koude deksel. Als dit niet uitvloeit kun je de potten vullen. Doe de jam in de potten en sluit de potten. Zet de potten dan een paar minuten op hun kop
  8. Stap 8 Doe etiketten op de potten en ga er beetje bij beetje van genieten.

Tip

Deze jam is heerlijk op pannenkoeken, geroosterd brood, een beschuitje of een gewone boterham.
Gewoon heel lekker.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 42 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 25 oktober 2024

Tip

Deze jam is heerlijk op pannenkoeken, geroosterd brood, een beschuitje of een gewone boterham.
Gewoon heel lekker.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 25 kcal
Vetten 0 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 6.6 g
waarvan suikers 5.9 g
Vezels 0.2 g
Eiwitten 1 g
Zout 0 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account