Kiwi-bananenjam met sinaasappel

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Bananen die op moeten en kiwi's die behoorlijk rijp zijn. Door die twee met elkaar te mengen en wat sinaasappelsap toe te voegen ontstond een hele lekkere jam, die ik zeker vaker ga maken.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    6 min
  • Totaal
    21 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Schone jampotjes met deksels

Bereiding

  1. Stap 1 Doe de stukken banaan en kiwi in een grote pan.
  2. Stap 2 Voeg het citroensap en sinaasappelsap eraan toe.
  3. Stap 3 Weeg het totaal en voeg dan de helft van het totale gewicht aan geleisuiker toe. Meng alles goed door elkaar.
  4. Stap 4 Laat het fruit nu een paar uurtjes rusten.
  5. Stap 5 Zorg dat de potjes die met de jam gevuld moeten worden klaar staan. (De potjes en deksels moeten vooraf nog goed worden gespoeld met kokend water).
  6. Stap 6 Breng het fruit aan de kook en laat het fruit minstens 4 minuten koken.
  7. Stap 7 Doe dan de jam-proef: een theelepel jam op een koude deksel. Als dit niet uitvloeit kun je de potten vullen. Doe de jam in de potten en sluit de potten. Zet de potten dan een paar minuten op hun kop
  8. Stap 8 Doe etiketten op de potten en ga er beetje bij beetje van genieten.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Deze jam is heerlijk op pannenkoeken, geroosterd brood, een beschuitje of een gewone boterham.
Gewoon heel lekker.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Petra
Petra
426 recepten
  • Donateur
  • 897 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 25 oktober 2024

Tip

Deze jam is heerlijk op pannenkoeken, geroosterd brood, een beschuitje of een gewone boterham.
Gewoon heel lekker.

Voedingswaarden

Per portie
6 / 10
Fruitrijk, met mate

Deze kiwi-bananenjam scoort een 6/10. Het grote voordeel is de flinke hoeveelheid vers fruit zoals banaan en kiwi, wat bijdraagt aan de inname van vitamines en vezels. Door 'half zoete' geleisuiker te gebruiken in een verhouding van twee delen fruit op één deel geleisuiker, bevat deze jam minder toegevoegde suiker dan veel traditionele recepten. Toch blijft suiker een significant ingrediënt, waardoor de jam calorierijk is. Geniet er daarom bewust en met mate van, als een lekkere, fruitige spread.

Energie 25 kcal
Vetten 0 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 6.6 g
waarvan suikers 5.9 g
Vezels 0.2 g
Eiwitten 1 g
Zout 0 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account