Airfryer Biefstuk

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Biefstuk bereiden in de airfryer is een eenvoudige en smakelijke manier om een perfect gebakken biefstuk te maken zonder rommel in de keuken. Deze methode zorgt voor een malse binnenkant en een knapperige buitenkant. Ideaal voor een snel diner samen met je favoriete bijgerechten.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Airfryer
  • Kom
  • Vleesthermometer

Bereiding

  1. Stap 1 Meng de kruiden in een kleine kom.
  2. Stap 2 Spray het vlees in met olijfolie en bedek beide zijden met de kruiden.
  3. Stap 3 Verwarm de airfryer voor zodat het mandje heet wordt.
  4. Stap 4 Een steak van 2,5 centimeter dik bak je 10 minuten op 200 graden Celsius voor medium rare. Voor medium is dit 12 minuten. Draai halverwege om.
  5. Stap 5 De tijd kan verschillen per airfryer. Controleer de temperatuur met een vleesthermometer. Haal de biefstukken er vijf graden voordat ze klaar zijn eruit voor het beste resultaat (zie tips).
  6. Stap 6 Bestrooi met een snufje extra zout en zwarte peper.
  7. Stap 7 Laat de steaks 5 minuten afgedekt met aluminiumfolie rusten voordat je ze aansnijdt.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Gebruik steaks die minstens 2.5 centimeter dik zijn om te voorkomen dat ze te snel garen en niet bruin worden.

Laat je steaks 30 minuten op kamertemperatuur komen voor het beste resultaat.

Dep het vlees droog met keukenpapier, zodat ze beter bruinen.

Zorg dat het mandje van de airfryer niet te vol zit. Zorg voor voldoende luchtcirculatie.

Gebruik een vleesthermometer om je steaks te testen en haal ze er vijf graden voor de gewenste gaarheid uit, aangezien de temperatuur van het vlees nog zal stijgen tijdens het rusten.

Rare: 52°C
Medium-rare: 57°C
Medium: 63°C
Medium Well: 68°C
Well: 71°C

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 915 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 24 oktober 2024

Tip

Gebruik steaks die minstens 2.5 centimeter dik zijn om te voorkomen dat ze te snel garen en niet bruin worden.

Laat je steaks 30 minuten op kamertemperatuur komen voor het beste resultaat.

Dep het vlees droog met keukenpapier, zodat ze beter bruinen.

Zorg dat het mandje van de airfryer niet te vol zit. Zorg voor voldoende luchtcirculatie.

Gebruik een vleesthermometer om je steaks te testen en haal ze er vijf graden voor de gewenste gaarheid uit, aangezien de temperatuur van het vlees nog zal stijgen tijdens het rusten.

Rare: 52°C
Medium-rare: 57°C
Medium: 63°C
Medium Well: 68°C
Well: 71°C

Voedingswaarden

Per portie
Energie 221 kcal
Vetten 7 g
waarvan verzadigde vetzuren 2 g
Koolhydraten 0.5 g
waarvan suikers 0 g
Vezels 0.5 g
Eiwitten 39.5 g
Zout 0.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account