Deze Griekse ovenschotel is een eenvoudig, smaakvol gerecht dat de frisse, mediterrane keuken belichaamt. Met romige feta, zoete cherrytomaten en verse kruiden maak je een heerlijke saus voor de pasta. Ideaal voor een makkelijke en smakelijke maaltijd.
Lekker met een groene salade.
Opnieuw opwarmen van dit gerecht gaat niet zo goed, maar restjes zijn ook lekker om koud te eten.
Lekker met een groene salade.
Opnieuw opwarmen van dit gerecht gaat niet zo goed, maar restjes zijn ook lekker om koud te eten.
Deze Griekse ovenschotel is een vrij gezonde maaltijd. Hij zit vol groenten dankzij de vele cherrytomaten (goed voor vitamines!) en bevat gezonde vetten uit olijfolie. De feta levert eiwitten en calcium, maar let wel op dat feta en toegevoegd zout de maaltijd zouter kunnen maken. De pasta geeft energie. Als je volkoren pasta kiest, krijg je ook extra vezels binnen wat het gerecht nog gezonder maakt. Over het algemeen een lekkere en voedzame maaltijd.
Energie | 659 kcal |
---|---|
Vetten | 26.8 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 8.9 g |
Koolhydraten | 83.1 g |
waarvan suikers | 6.1 g |
Vezels | 4.9 g |
Eiwitten | 21.6 g |
Zout | 1.9 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept