Griekse Pasta Ovenschotel

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze Griekse ovenschotel is een eenvoudig, smaakvol gerecht dat de frisse, mediterrane keuken belichaamt. Met romige feta, zoete cherrytomaten en verse kruiden maak je een heerlijke saus voor de pasta. Ideaal voor een makkelijke en smakelijke maaltijd.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    45 min
  • Totaal
    55 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Oven
  • Pan
  • Ovenschaal

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Stap 2 Meng in een grote ovenschaal de kerstomaten, olijfolie, chillivlokken, zout, een goede draai zwarte peper en de gepelde knoflookteentjes.
  3. Stap 3 Plaats het blok feta in het midden en draai om zodat het goed bedekt is met olie.
  4. Stap 4 Bak 40-50 minuten tot de feta licht geblakerd is, de tomaten gesplitst en zacht zijn, en de knoflookteentjes zacht zijn.
  5. Stap 5 Kook halverwege de baktijd de pasta in een grote pan met kokend, gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Bewaar een beetje van het kookwater voordat je de pasta afgiet en terug in de pan doet.
  6. Stap 6 Hak de basilicum of dille fijn.
  7. Stap 7 Plet de knoflookteentjes met een vork waarna je alles uit de ovenschaal bij de gekookte pasta doet.
  8. Stap 8 Roer en voeg een scheut kookwater toe om de saus de gewenste dikte te maken. Als de saus te dun wordt zet je het even terug op het vuur en roer je tot het is ingekookt.
  9. Stap 9 Meng de verse kruiden erdoor vlak je gaat serveren. Eet smakelijk!
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Lekker met een groene salade.

Opnieuw opwarmen van dit gerecht gaat niet zo goed, maar restjes zijn ook lekker om koud te eten.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 656 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 18 oktober 2024

Tip

Lekker met een groene salade.

Opnieuw opwarmen van dit gerecht gaat niet zo goed, maar restjes zijn ook lekker om koud te eten.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 659 kcal
Vetten 26.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 8.9 g
Koolhydraten 83.1 g
waarvan suikers 6.1 g
Vezels 4.9 g
Eiwitten 21.6 g
Zout 1.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account