Romige uiensoep

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Vaak komt een uiensoep met een dekseltje van brood en kaas uit de oven. Deze romige uiensoep is een smakelijke en verfijnde variatie erop. Kaas en uien versterken elkaars smaak. Serveer de soep met eenvoudig te maken Krokante Kaas Croutons.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    35 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Mes
  • Soeppan
  • Staafmixer

Bereiding

  1. Stap 1 Smelt het klontje boter in een soeppan en bak de uien op zacht vuur glazig, maar niet bruin.
  2. Stap 2 Bak de uien in circa 20 minuten zacht.
  3. Stap 3 Voeg de knoflook en de tijm toe en fruit 5 minuten mee.
  4. Stap 4 Los het bouillonblokje op in 350 ml water en voeg dit bij de uien.
  5. Stap 5 Breng dit geheel aan de kook, voeg de blokjes aardappel toe en laat deze ongeveer 5 minuten meekoken.
  6. Stap 6 Pureer de soep, voeg de kookroom toe en verwarm goed door alvorens te serveren.
  7. Stap 7 Breng de soep eventueel verder op smaak met wat zout en peper uit de molen. Drizzel er wat extra room over.
  8. Stap 8 Lekker met Krokante Kaas Croutons.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Mocht de soepwat te dik uitvallen, voeg wat extra bouillon toe.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 603 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 16 oktober 2024

Tip

Mocht de soepwat te dik uitvallen, voeg wat extra bouillon toe.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 179 kcal
Vetten 9.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 5.1 g
Koolhydraten 22.8 g
waarvan suikers 8 g
Vezels 3 g
Eiwitten 2.6 g
Zout 0.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account